vrijdag 19 oktober
familie

De Krijtkring | 10+

Rode zaal duur: 90 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
HERFSTVAKANTIE
Een familievoorstelling met de adem van een popconcert.

De Krijtkring | De Toneelmakerij & Frédérique Spigt | 10+

Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in Bertolt Brechts meespelende, muzikale meesterwerk ‘De Kaukasische Krijtkring’. Revolutie! De gouverneursvrouw gaat er als een haas vandoor, maar laat haar dochtertje bang en alleen achter. Zou jij voor het kindje zorgen? Ook als soldaten opdracht hebben haar te doden? Of loop je liever snel voorbij? Want dat wil het keukenmeisje Groesje doen. Tot ze, diep van binnen, een stem hoort: “Hoe kan ik ooit nog van iemand houden, als ik nu dit kind niet help?”.

Samen met negen spelers en Frédérique Spigt en haar live band maakt Liesbeth Coltof een familievoorstelling met de adem van een popconcert.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in Bertolt Brechts meesterwerk ‘De Kaukasische Krijtkring’: een meeslepende muzikale rollercoaster over een levensgroot dilemma.

Revolutie! De gouverneursvrouw gaat er als een haas vandoor. Ze vergeet alleen één ding: haar kind. Het kleine meisje blijft bang en alleen achter. Zou jij voor haar zorgen als je haar vond? Ook als je weet dat de soldaten opdracht hebben haar te doden? Of loop je liever snel voorbij? Want dat wil het keukenmeisje Groesje doen. Tot ze, diep van binnen, een stem hoort: “Hoe kan ik ooit nog van iemand houden, als ik nu dit kind niet help?”

Samen met negen spelers en musici blaast Liesbeth Coltof deze klassieke toneeltekst nieuw leven in. Warmbloedig muziektheater over zorg en verwaarlozing, over recht en onrecht, over delen en pakken wat je pakken kan. Met in het middelpunt een onschuldig kind en een keukenmeisje dat langzaam een moeder wordt.

 

Tekst: Bertolt Brecht, bewerking Roel Adam en Liesbeth Coltof | Regie: Liesbeth Coltof | Spel: Roel Adam, Peter van Heeringen, Rop Verheijen, Milan Sekeris, Carmen van Mulier  | Muziek: Frédérique Spigt en band | Dramaturgie: Paulien Geerlings | Vormgeving: Guus van Geffen | Kostuums: Carly Everaert.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 18.00
2e rang  € 15.00
3e rang  € 12.00
kindprijs 1e rang  € 15.00
kindprijs 2e rang  € 12.50
kindprijs 3e rang  € 10.00
MTK 10% korting prijs  € 16.20
CJP  € 13.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina