maandag 22 oktober
familie

De jokkebrokker | 6+

Blauwe zaal duur: 60 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
HERFSTVAKANTIE
HUISGEZELSCHAP

De jokkebrokker | Maas theater en dans / WAT WE DOEN | 6+

Monsieur Fantastique Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd begint hij langzaam te geloven dat hij écht kan toveren. De baas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

‘De jokkebrokker’ is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?

Deze voorstelling is exclusief pauzedrankje.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Karel Liegenie is een goochelaar, maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’. Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

‘De jokkebrokker’ is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?

Floris van Delft maakte eerder ‘CASH’, ‘Toen wij van Rotterdam vertrokken’ en ‘Sell Me Your Secret’ bij Maas theater en dans. ‘De jokkebrokker’ is zijn eerste werk voor kinderen bij Maas in coproductie met zijn eigen gezelschap WAT WE DOEN.

Floris van Delft over ‘De jokkebrokker’: “Dit is de leeftijd waarop kinderen het onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid door beginnen te krijgen en dus ook het begrip liegen ontdekken. In een wereld waarin de waarheid niet meer te onderscheiden lijkt van 'alternative facts’ lijkt het me bijzonder om het juist met zo’n jong publiek te hebben over: wat is waar?”deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 7.50
 

Terug naar vorige pagina