woensdag 24 oktober
muziek

30!

Rode zaal duur: 110 minuten (exclusief 20 minuten pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Carel Kraayenhof Ensemble | 30!

Over de tango worden twee belangrijke dingen gezegd: hij komt omhoog uit de modder en hij vertelt het leven in drie minuten. Bandoneonist en componist Carel Kraayenhof kan dat als geen ander. Op de klei in de Beemster componeert hij zijn prachtige muziek, zo uit de modder.

‘30!’ omvat dertig jaar prachtige muziek en wereldverhalen van het Carel Kraayenhof Ensemble. Van Adiós Nonino; de traan van Maxima naar Osvaldo Pugliese in Buenos Aires, van oude tangomelodieën naar Carels nieuwe- en bestaande composities, waaronder Clavel Rojo.

Ook Carels reisverhalen komen langs: van Broadway tot Havana, van Moskou tot Beijing en over ontmoetingen met Ennio Morricone, Dalai Lama en Sting.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

 ‘30!’ omvat dertig jaar prachtige muziek en wereldverhalen van het Carel Kraayenhof Ensemble (voorheen Sexteto Canyengue). Van Adiós Nonino; de traan van Maxima naar Osvaldo Pugliese in Buenos Aires, van oude tangomelodieën naar nieuwe en bestaande composities van bandoneonist en componist Carel Kraayenhof, waaronder Clavel Rojo. Over de reizen van Carel: van Broadway tot Havana en van Moskou tot Beijing. Over zijn ontmoetingen met Ennio Morricone, Dalai Lama en Sting. En natuurlijk over zijn geliefde bandoneon, die van zo’n grote waarde is in Argentinië dat de straatkinderen namaakbandoneons maken van wijndozen.

Over de tango worden twee belangrijke dingen gezegd: hij komt omhoog uit de modder en hij vertelt het leven in drie minuten. Carel kan dat als geen ander. Op de klei in de Beemster componeert hij zijn prachtige muziek, zo uit de modder. Rauwe en indringende klanken vloeien samen tot een beeldschone wereld van melodieuze muziek.

Het Carel Kraayenhof Ensemble heeft zich gespecialiseerd in het Argentijnse tango-repertoire en de lichtklassieke muziek, gecomponeerd door onder anderen Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal, maar maakt ook graag uitstapjes naar andere wereldmuziekgenres en filmmuziek. Met Pugliese en Piazzolla komt het hechte en rotsvaste sextet weer thuis in de vertrouwde en geliefde wereld van de Argentijnse tango.

 

Bandoneon, artistieke leiding, composities en arrangementen: Carel Kraayenhof | Piano en composities: Juan Pablo Dobal | Eerste viool: Bert Vos | Tweede viool: Iefke Wang | Contrabas: Jaap Branderhorst | Cello: Jan Willem Troost | Geluid: Rimmert van Lummel | Tourmanagement: Juli Golin | Regieadvies: Leoni Jansen.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 25.00
2e rang  € 20.00
3e rang  € 15.00
MTK 10% korting prijs  € 22.50
CJP  € 18.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina