vrijdag 26 oktober
theater

Kinderen van Aleppo | try-out

Blauwe zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
HUISGEZELSCHAP
Een voorstelling over hoop, moed en (on)geloof

Kinderen van Aleppo | George & Eran Producties | try-out

In maart 2011 gingen drie Syrische studenten de straat op om te protesteren tegen het bewind van Assad. Ieder met eigen beweegredenen, een eigen verhaal en met maar één doel: vrijheid!

Dit zou de lente worden waarop zij hadden gewacht. De vreedzame demonstraties mondden echter uit in een allesvernietigende burgeroorlog. Wat ging er mis? In een persoonlijke monoloog vertelt George Elias Tobal over deze vreedzame vrijheidsstrijders en hoe hun revolutie werd gesmoord. De voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen van de studenten die betrokken waren bij de eerste protesten.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Nadat de vreedzame demonstraties in Syrië uitmondden in een allesvernietigende burgeroorlog werd “Wat hebben we verkeerd gedaan?” de kernvraag van de activisten die de Arabische lente in Syrië begonnen. Met niet meer dan spandoeken, megafoons en vrijheidsleuzen trokken studenten de straat op voor meer vrijheid; dìt was de lente waarop zij hadden gewacht, waar zij zo lang op hadden gehoopt.

‘Kinderen van Aleppo’ volgt het verhaal van drie studenten die de straten opgingen voor meer vrijheid in Syrië. Allen met eigen beweegredenen, allen met een eigen verhaal, maar wel met één doel: vrijheid!

In deze persoonlijke monoloog vertelt George Elias Tobal het verhaal van die drie vreedzame vrijheidsstrijders. Het verhaal van hen wiens revolutie is gestolen.

‘Kinderen van Aleppo’ schijnt licht op de Syrische revolutie van binnenuit, vol absurditeit en ongeloof, doch humor. Gebaseerd op waargebeurde verhalen van de studenten die betrokken waren bij de eerste protesten in Syrië.

Tekst/spel: George Elias Tobal | Decor: Dymph Boss | Techniek: Timon Overtoom| Muzikanten: Eline van der Linden, Niek Jan Lathouwers, Farid Sheek | In samenwerking met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 8.00
MTK 10% korting prijs  € 7.20
CJP  € 6.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina