maandag 03 december
theater

Troost & Zonen

Rode zaal duur: 100 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Een zwarte komedie over drie generaties mannen.

Troost & Zonen | Theatergroep Suburbia

Opa vult zijn pensioengat als Schnabbelsinterklaas. Zijn zoon draagt stiekem jurken. En de kleinzonen? Die zitten knel in hun carrières en hun liefdes. Al jaren hebben ze elkaar niet willen zien. Een gewelddadige speling van het lot brengt ze in deze zwarte komedie alsnog samen. Binnen de kortste keren raken ze verstrikt in hun verleden, heden en toekomst.

Citaten uit het stuk:
“Echt, ik neuk niet met haar. Daar ben ik veel te Hollands voor. En jij ook. Dat vinden wij toch veel onhygiënisch, allemaal.”

“Vaders willen geen jongens. Ze willen dochters. Omdat ze daar niks van begrijpen. Jongens hebben geen geheimen. Geen echte. Dat moet ik beter zeggen: meisjes zijn raadsels, jongens zijn… mannen.”

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Grootvader van 75, zijn zoon van 50-plus en twee kleinzoons van begin 30. Opa vult zijn pensioengat als Schnabbelsinterklaas, zijn zoon draagt stiekem jurken. En de kleinzonen? Die zitten knel in hun carrières, hun liefdes. Al jaren hebben ze elkaar niet willen zien.

Een gewelddadige speling van het lot maakt dat ze alsnog op elkaar aangewezen zijn. Grootvader zal, samen met zijn kleinzoons weer voor zijn ‘kind’ moeten zorgen. Even lijkt de familie weer een warm en veilig nest. Maar binnen de kortste keren raken ze verstrikt in hun verleden, heden en toekomst.

‘Troots & zonen’ is een zwarte komedie over vier mannen van drie verschillende generaties, zonder moeder of partner. Komisch in hun tragiek. Tragisch in hun verbondenheid.

Schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert zetten in ‘Troost & Zonen’ de verhoudingen tussen vaders en zonen op scherp. Een hilarisch herkenbaar beeld van familierelaties, verpakt in ongenuanceerde observaties en genadeloze humor. Wittenbols: “De familie uit het stuk heet Troost, en het stuk gaat over het zoeken naar troost. Het geven van troost. Daar zijn deze mannen niet handig in – ondanks hun achternaam.”

Sinds de jaren negentig hebben schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert een rijk geschakeerd oeuvre opgebouwd en oogstten succes met toneelstukken als ‘Liefdeslied’, ‘Honingjagers’ en ‘Winterbloemen’ (laatstgenoemde bij Suburbia).

Spel: Peter Blok, Aus Greidanus sr., Justus van Dillen en Xander van Vledder | Tekst: Peer Wittenbols | Regie: Rob Ligthert | Decor en licht: Catharina Scholten | Kostuum: Bernadette Corstens.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 25.00
2e rang  € 20.00
3e rang  € 15.00
MTK 10% korting prijs  € 22.50
CJP  € 18.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
vrijdag 05 april
20:30 uur Blauwe zaal
Helmert Woudenberg Carmiggelt
Meer informatie theater Bestel kaarten
woensdag 22 mei
20:15 uur Rode zaal
Vogel Kat op het spek / Bram van der Vlugt
Meer informatie theater Bestel kaarten