zaterdag 08 december
muziek

Kawina in Concert

Rode zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Kawina in Concert | Twenty8 Productions

‘Kawina in Concert’ is een uniek theaterconcert waarin het Surinaams cultureel erfgoed wordt (her)beleefd en gekoesterd. Voor het eerst delen Patrick Tevreden (Teve), Ruben Muringen (Stoffie), Carlos Aaron en Romario Panka gezamenlijk het podium. Ze worden begeleid door een zestienkoppige liveband en de welbekende Surinaamse comedian Clifton Braam.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Voor het eerst delen Patrick Tevreden (Teve), Ruben Muringen (Stoffie), Carlos Aron en Romario Panka – belangrijke vertegenwoordigers van de Surinaamse Kawina-muziek – gezamenlijk het podium. Ze worden begeleid door een zestienkoppige liveband. De presentator is niemand minder dan de welbekende Surinaamse comedian Clifton Braam.

Kawina is al jarenlang één van de meest populaire muziekstromingen om op te dansen. In de jaren ‘90 genoot deze stroming vooral door de groepen Sukru Sani en Ai Sa Si een ongekende populariteit tot ver buiten de grenzen van Suriname.

‘Kawina in Concert’ is een uniek theaterconcert, voor het eerst in deze samenstelling, om het Surinaams cultureel erfgoed te (her)beleven en te blijven koesteren.

De kawina muziek is typisch Afro-Surinaamse volksmuziek. De diverse drums zoals de skratjie, de timbal,de hari en de koti zijn de toonaangevende percussie instrumenten die samen met de kwa bangi, de sek`seki en een sterk zangkoor een krachtig en harmonieus geheel maken. De zang volgt voornamelijk een roep-en-antwoordpatroon.

Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 27.50
2e rang  € 22.50
3e rang  € 17.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
vrijdag 07 december
20:15 uur Rode zaal
R&B Oldskool hits 80's / 90's John Williams, Sharon Doorson e.a.
Meer informatie muziek Uitverkocht
zaterdag 22 december
20:15 uur   (reprise) Rode zaal
Clifton Braam Twee landen, één liefde
Meer informatie cabaret Bestel kaarten
woensdag 27 maart
20:30 uur Blauwe zaal
Murth Mossel Pauwer!
Meer informatie cabaret Bestel kaarten
x

Nieuwsbrief:
loop niets mis

Ontvang eens in de 2 weken tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen.