woensdag 12 december
dans

Het Zwanenmeer

Rode zaal duur: 90 minuten (exclusief 20 minuten pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Het Zwanenmeer | De Staatsopera & Ballet van Tatarstan

Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan is één van Ruslands topgezelschappen. Traditiegetrouw brengen zij de balletklassieker 'Het Zwanenmeer', in verkorte versie en met live orkest. Het ballet vertelt het beroemde liefdesverhaal van prins Siegfried en Odette, die door een boze tovenaar in een zwaan is veranderd. Een betoverend sprookje voor jong en oud.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

‘Het Zwanenmeer’ gaat over een ongelukkige liefde: prins Siegfried houdt van prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. De prins kan deze betovering verbreken door een eed van eeuwige liefde af te leggen. Dit wordt echter verhinderd door de tovenaar, die zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, in een zwarte zwaan verandert.

‘Het Zwanenmeer’ is één van de meest uitgevoerde balletten ter wereld en veel van de huidige uitvoeringen sluiten nog nauw aan bij het origineel van Marius Petipa en Lev Ivanov. Het ballet geldt als één van de hoogtepunten van het klassiek-romantische balletgenre en is geschikt voor jong en oud, een familievoorstelling bij uitstek.

Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjajkovski | Choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov.

deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 35.00
2e rang  € 30.00
3e rang  € 25.00
MTK 10% korting prijs  € 31.50
CJP  € 26.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina