" /> ">
vrijdag 14 december
theater

Schijtziek

Blauwe zaal duur: 80 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Schijtziek | Mouna Laroussi

"Door angst, argwaan, vreemdelingenhaat en superioriteitsgevoel maak je je wereld steeds kleiner en creëer je uiteindelijk je eigen gevangenis. Waarom zou je dat doen? Waarom zou je jezelf vrijwillig opsluiten in een klein benauwd hokje? Ik heb het zelf bijna 3 jaar noodgedwongen moeten doen en ik kan je vertellen: je wordt er schijtziek van."

Choreograaf Mouna Laroussi geeft een one-woman-show over het multiculturele debat en het hokjesdenken. 'Schijtziek' heet de voorstelling, een cross-over tussen kleinkunst en dans.

Mouna heeft drie jaar gevochten tegen de darmziekte Colitis Ulcerosa. Nederland is volgens haar ook ziek en dat gaat niet zomaar over. Met haar toilet als uitvalsbasis neemt ze in 'Schijtziek' het multiculturele debat op de korrel, zowel vanuit Marokkaans als Nederlands oogpunt.

Dansend, pratend, zingend en af en toe schreeuwend perst ze alle vooroordelen, frustraties en ergernissen die de multiculturele samenleving heeft voortgebracht eruit. In de hoop op een nieuwe, openhartigere omgang met elkaar.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 17.50
2e rang  € 12.50
MTK 10% korting prijs  € 15.75
CJP  € 13.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina