woensdag 16 januari
theater

Jack Wouterse

Blauwe zaal duur: 105 minuten geen pauze ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Verleden, heden en toekomst van een speelbeest worden verpakt in een tragikomedie waarin werkelijkheid en fictie naadloos samenvallen.

Jack Wouterse | De Laatste

Je denkt: “Dan begin ik toch gewoon iets nieuws?”. Nou dat valt niet mee kan ik u zeggen. Kom op zeg, Ik doe gewoon alles zelf. Zelf schrijven, zelf decor maken, alles zelf, de hele mik. Dat heb ik altijd willen doen. Nog eenmaal alles uit de kast”.

Ooit begon hij als circusartiest. En nu, na een lange turbulente reis langs theater, filmdoek en beeldbuis, is hij alleen tussen zijn schilderijen. Voordat hij is opgebrand, wil hij nog éénmaal vlammen en zijn grote filmdroom waarmaken. Moederziel alleen, verdwaald op zijn zolderkamer, vertelt de oude man met zijn iPhone, camerabeelden, maquettes en moodboard het verhaal wat nog verteld moet worden.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

De oudere Jacob leidt samen met zijn hond Alibaba een teruggetrokken leven op het Spaanse platteland. Jacob houdt zich staande door te leven naar een brief die zijn overleden vrouw Laura hem heeft nagelaten. Deze brief is zowel een liefdesverklaring aan Jacob als een rijtje leefregels, zodat Jacob niet wegzakt in een diep, donker moeras. Dus wandelt, eet, praat, schildert en danst hij iedere dag en vindt zelfs een vriendin. Langzaamaan lijkt hij op te krabbelen. Tot het moment dat hij een brief ontvangt uit Nederland over zijn enige dochter Megan. In een poging om de slechte relatie met haar te herstellen onderneemt hij een gevaarlijke reis…

Over Jack Wouterse
Jack Wouterse begon als clown in het circus van Sjoukje Dijkstra. Via Johan Doesburg kwam hij in het theater terecht en vanaf 1999 tot 2017 was hij te zien bij het Ro Theater in onder andere ‘De Zere Neus van Bergerac’ en dé theaterhit ‘Walden” met Arjan Ederveen. Hij speelde in tal van films waaronder de klassiekers Lang Leve De Koningin en Suzy Q waar hij een Gouden Kalf voor in ontvangst mocht nemen. Daarnaast is Jack een graag geziene gast in populaire tv-series zoals Dokter Tinus en Baantjer. Nu terug in het theater met ‘De Laatste’.

Credits
Spel, tekst, regie, eindregie, muziek, dramaturgie, kostuums, kap & grime, decor, licht, techniek, chauffeur, fotografie, productie, publiciteit, producent & overall ondersteuning: Jack Wouterse | Adviseurs: Maartje Teussink, Herman Gillis, Alize Zandwijk, Jack Wouterse, Oscar van Woensel, Rik van den Bos, Lidwien van Kempen, Axel Dikkers, Peter Roepman, Joke van Bilsen, Anil Jagdewsing & Alles voor de Kunsten | Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 21.00
2e rang  € 16.00
MTK 10% korting prijs  € 18.90
CJP  € 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina