zondag 16 september
theater

The Mountaintop | première

Blauwe zaal duur: 85 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
COPRODUCTIE

The Mountaintop | Dennis Rudge & Joy Wielkens | première

Op de laatste avond van zijn leven trekt Martin Luther King zich terug in een groezelige motelkamer. Daar confronteert een mysterieus kamermeisje hem met zijn successen, tekortkomingen en dromen. Hij heeft net de speech van z’n leven gegeven - kan één stem de wereld veranderen?

Dennis Rudge, in de Volkskrant: "Hij sprak voor duizenden mensen, maar ons publiek in het theater is maar een paar honderd man. Wij kunnen het veel kleiner houden. Dat betekent dat je veel dichter bij hem kunt komen. Je kunt als het ware het zweet op zijn gezicht zien, de angst in zijn ogen – je kunt hem bijna aanraken, je kunt hem ruiken."

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Martin Luther King heeft net de speech van zijn leven gegeven. Hij trekt zich terug in zijn groezelige motelkamer. Buiten stormt het; binnen wacht hem een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting die King confronteert met zijn successen en tekortkomingen, met zijn daden en zijn dromen. Het is 3 april 1968; nog geen dag later zal Martin Luther King worden vermoord.

‘The Mountaintop’ is een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van een icoon. Dit bekroonde toneelstuk van de jonge zwarte schrijfster Katori Hall belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken, en hoe heiligen gewone mensen blijken - breekbaar, kwetsbaar, bereikbaar. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe zijn vroegtijdige dood hem dwong het stokje door te geven aan volgende generaties.

Deze bekroonde Broadwayhit is n.a.v. het vijftigste sterfjaar van King voor het eerst in Nederland te zien.

Tekst: Katori Hall | Met: Dennis Rudge, Joy Wielkens | Regie: Teunkie van der Sluijs.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 19.50
2e rang  € 14.50
MTK 10% korting prijs  € 17.55
CJP  € 14.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Nieuwsbrief:
loop niets mis

Ontvang eens in de 2 weken tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen.