vrijdag 28 september
theater

Judas

Rode zaal duur: 120 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
'Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.'

Judas | Naar de bestseller van Astrid Holleeder

EEN VERHAAL OVER ANGST, MOED EN VERRAAD.

Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Het komt hen duur te staan. Vanuit de gevangenis regelt hun broer hun liquidatie. In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. In Judas schetst ze een portret van het gezin waarin ze opgroeit, de dagelijkse angst waarmee ze leven, en hoe ze zich uiteindelijk verzet en haar eigen broer verraadt.

Deze psychologische theaterthriller wordt verteld vanuit het perspectief van de vier vrouwelijke omstanders van Holleeder: zijn twee zussen, moeder en nichtje. De aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst en hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.

Bent u een verrader? Zou u uw familie kunnen verraden? Uw broer? En wat als uw broer Willem Holleeder is?

Judas is een avondvullende belevenis waarin we de Holleeders van dichtbij volgen.
Voorafgaand aan de voorstelling krijgen we unieke informatie over de Holleeders. Want hoe is het boek Judas ontstaan? En welke gevolgen heeft de verschijning van het boek voor Astrid? Tevens zullen we uw geheugen opfrissen. We staan stil bij hoe het allemaal ook alweer zat. Waarvoor is Willem Holleeder veroordeeld en wie was nou precies Willem Endstra? Informatie die u niet wilt missen. Na de voorstelling wordt er een persoonlijk nawoord van Astrid voorgelezen en is er de mogelijkheid om over uw beleving na te praten.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Met Renée Fokker, die Astrid speelt, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven.

Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze voorstelling.

De regie ligt in handen van Johan Doesburg, Sophie Kassies is verantwoordelijk voor het script. Eerder werkten zij beiden aan onder meer 'De Prooi' en 'Tirza'. 'Judas' is een coproductie van Senf Theaterpartners, Kik Productions en Jelle Kuiper Producties.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 35.00
2e rang  € 30.00
3e rang  € 25.00
MTK 10% korting prijs  € 31.50
CJP  € 26.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
vrijdag 26 april
20:15 uur Rode zaal
De Waarheid Huub Stapel, Johanna ter Steege, e.a.
Meer informatie theater Bestel kaarten
dinsdag 04 juni
20:15 uur Rode zaal
Art Waldemar Torenstra, Thijs Römer e.a.
Meer informatie theater Bestel kaarten