zondag 17 februari
theater

Birdie

Blauwe zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Ingenieuze schaalmodellen en schitterende videoprojecties

Birdie | Agrupación Señor Serrano (ESP)

‘Birdie’ is een multimedia performance met live video en objecten. Het is Hitchcock’s ‘The Birds’ revisited, met schaalmodellen, 2.000 miniatuurdieren, oorlogen, smokkelaars en massamigratie. Drie performers visualiseren onze verwarde wereld met humor, kritiek en oprechte betrokkenheid.

Vijf sterren recensies worden heel weinig uitgedeeld, maar Agrupación Señor Serrano kreeg er eentje voor de voorstelling ‘A House in Asia’, die in 2016 te zien was in Groningen. Het Spaanse gezelschap is een graaggeziene gast op grote internationale festivals en was artist in residence bij de prestigieuze Biënnale in Venetië.

Live film en projectie
Agrupación Señor Serrano vlecht op zeer ingenieuze wijze verhalen door elkaar, daarbij gebruikmakend van maquettes, miniaturen en filmfragmenten. De scènes die ze letterlijk voor je ogen bouwen, worden tegelijkertijd gefilmd en direct op een groot filmscherm geprojecteerd.

Met Engelstalige boventiteling, geschikt voor een Engelstalig publiek (English subtitles, performance is suitable for internationals)

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Indrukwekkend verhaal over immigratie

Uitgangspunt voor de voorstelling is een iconische foto van een Spaanse fotograaf, die op de grens van Spanje en Marokko een golfbaan fotografeerde. Met op de achtergrond een hoog hek waarop immigranten zitten, die over het hek willen klimmen om Spanje te bereiken. De foto is nagebouwd als maquette en met dit schaalmodel en videoprojecties wordt er een ingenieuze voorstelling opgebouwd, waarin de puzzelstukken langzaam in elkaar vallen.

‘The Birds’ van Hitchcock

In ‘Birdie’ zien we ook regelmatig scènes uit de film ‘The Birds’ van Hitchcock, een bijzondere toevoeging aan het project. Want de vogels uit deze thriller (die mensen belagen), worden door Agrupación Señor Serrano gebruikt als een treffend symbool voor de immigratiestromen van deze tijd.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 26.00
2e rang  € 21.00
MTK 10% korting prijs  € 23.40
CJP  € 19.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina