zaterdag 09 maart
muziek

Crooners Night Club

Blauwe zaal duur: 100 minuten (excl. pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Crooners Night Club | Round Midnight Orchestra

De nachtclubs van Chicago, Las Vegas en New York in de jaren ‘50 van de vorige eeuw: ze waren de artistieke wieg van sterren als Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr. en Nat King Cole. Beleef de muziek, sfeer en intriges van toen, gebracht door comedian/zanger Jeffrey Spalburg, jazzzanger/presentator Thom Hoorweg en het ‘Round Midnight Orchestra’.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

 De nachtclubs van Chicago, Las Vegas en New York waren ooit de artistieke wieg van sterren als Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr. en Nat King Cole. Avond na avond gaven zij shows begeleid door orkesten van onder andere Count Basie, Duke Ellington en Quincy Jones. Beroemde songs uit het swingtijdperk, gecombineerd met sappige verhalen en stand-up comedy waren de ingrediënten van deze shows. De artiesten leefden in een bevlogen wereld van filmsterren, maffia en swingende muziek.

 ‘Crooners Night Club’ neemt u mee naar de clubs van Las Vegas en New York in de jaren ‘50 van de vorige eeuw. Hoe zat het nou met The Ratpack (trio Dean Martin, Frank Sinatra en Sammy Davis jr.) en was hun vriendschap echt zo groot? Wat was de rol van diva's zoals Marilyn Monroe en wat betekende de maffia voor de carrière van de zangers?

‘Crooners Night Club’ vertelt het verhaal van legendarische artiesten in een wereld vol entertainment en muziek uit het American Songbook. Een collectie van de succesvolste Amerikaanse Broadway hits. Muzikaal begeleid door het ‘Round Midnight Orchestra’, een orkest dat bestaat uit het puikje van de Nederlandse jazzscene, dat eerder succes had met de voorstellingen ‘A Night at the Club’ en ‘Swingin’ Harlem’. Nu brengen zij dit nieuwe programma: een gloedvolle avond met heerlijke muziek en de authentieke sfeer en intriges van toen, gebracht door comedian en zanger Jeffrey Spalburg en jazzzanger en presentator Thom Hoorweg.

Muzikanten: Thom Hoorweg (zang, verteller), Jeffrey Spalburg (zang, stand up comedian), Tom Ridderbeekx (trompet), Alexander Beets (sax), Ben van den Dungen (sax), Rolf Delfos (sax), Sebastiaan van Bavel (piano), Marius Beets (bas), Wouter Kühne (drums) | Regie: Monique van Hinte | Producent: Jazz & World Music Agency.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 24.00
2e rang  € 19.00
MTK 10% korting prijs  € 21.60
CJP  € 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina