vrijdag 22 maart
theater

Jakop Ahlbom Company | première

Rode zaal duur: 150 minuten (incl. pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
HUISGEZELSCHAP
Het dansfeest van de eeuw

Jakop Ahlbom Company | Le Bal | première

“De grenzen van zijn inventiviteit zijn verbluffend.” Het Parool

Mensen dansen, flirten, maken ruzie en vervelen zich in het danslokaal van ‘Le Bal’. Ze komen en gaan. De voorstelling begint rond 1918, aan de vooravond van the roaring twenties, en wervelt zich door de tijd tot aan het hier en nu. De band Alamo Race Track begeleidt deze tijdreis met de wereldhits van de afgelopen 100 jaar.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

In het danslokaal van ‘Le Bal’ komen mensen samen die op zoek zijn naar liefde, gezelschap en vertier. Ze dansen, flirten, maken ruzie en vervelen zich. Ze komen en gaan. De  jaren verstrijken, maar het danslokaal blijft bestaan en transformeert zich steeds naar de nieuwe tijd.

‘Le Bal’ omspant een periode van 100 jaar: de voorstelling begint rond 1918, aan de vooravond van the roaring twenties, het vrouwenkiesrecht is nog niet ingevoerd en het is onrustig in Europa. ‘Le Bal’ wervelt zich vanaf dat moment door de tijd, door de jaren en decennia, tot aan het hier en nu. De band Alamo Race Track begeleidt deze reis door de tijd en speelt in het danslokaal de wereldhits van de afgelopen honderd jaar.

‘Le Bal’ biedt een dwarsdoorsnede van hoe we in de afgelopen eeuw (samen)leefden. Hoe we door de eeuwen heen steeds op zoek zijn naar liefde en geborgenheid. En hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is.

Jakop Ahlbom Company
De Jakop Ahlbom Company is het mimegezelschap van regisseur Jakop Ahlbom, huisgezelschap van De Meervaart. Het gezelschap maakt fysiek beeldend theater en is uniek in zijn soort, door zijn mix van mime, dans, slapstick, live muziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen. De vaak woordeloze voorstellingen zijn aantrekkelijk voor een groot, divers en internationaal publiek, getuige ook de succesvolle internationale tournees. Voor ‘Le Bal’ liet Ahlbom zich inspireren door de film ‘le Bal’ (1983) van Ettore Scola.

Concept en regie: Jakop Ahlbom | Spel: 12 uitvoerenden | Livemuziek: Alamo Race Track | Dramaturgie: Judith Wendel | Decor: Jakop Ahlbom i.s.m. Douwe Hibma | Licht: Yuri Schreuders | Producent: Jakop Ahlbom Company.

 

  Uitverkocht

Prijzen:

1e rang  € 26.00
2e rang  € 21.00
3e rang  € 16.00
MTK 10% korting prijs  € 23.40
CJP  € 19.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
woensdag 17 april
20:15 uur Rode zaal
Conny Janssen Danst BROOS
Meer informatie dans Bestel kaarten
maandag 22 april
17:00 uur   (2e paasdag) Rode zaal
Ballet National de Marseille Passione
Meer informatie dans Bestel kaarten