vrijdag 05 april
theater

Helmert Woudenberg

Blauwe zaal duur: nnb ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Helmert Woudenberg | Carmiggelt

Van 1947 tot 1975 schreef Simon Carmiggelt dagelijks een Kronkel: een kort verhaal, een levensschets. Een man – onmiskenbaar Carmiggelt zelf, nu gespeeld door Helmert Woudenberg – slentert door de stad en belandt in komische situaties of heeft ontmoetingen met kleurrijke of ontroerende types. Een nostalgisch weerzien naar een tijd waarin nog lustig door iedereen werd gerookt en een glas bier een gulden kostte.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Van 1947 tot 1975 schreef Simon Carmiggelt elke dag een Kronkel. Dat was niet wat we nu een column zouden noemen, maar meer een kort verhaal, een levensschets. Een man (onmiskenbaar Carmiggelt zelf) slentert door de stad en belandt in een komische situatie of heeft een ontmoeting met een kleurrijk type. Humor met een melancholieke ondertoon.

Nu, meer dan veertig jaar na Carmiggelts dood, blijkt dat de tijd dit oeuvre niet heeft aangetast. In tegendeel: zijn scherpe blik, zijn interesse in het menselijk onvermogen en zijn beeldende taal tillen zijn verhalen moeiteloos over de jaren heen. Tegelijk spreekt er uit zijn verhalen een mentaliteit die vandaag de dag niet meer lijkt te bestaan en dat voelt als een gemis: een grote rust en een overvloed aan tijd, maar vooral een vanzelfsprekend mededogen met buitenstaanders en mensen waar iets mee is.
In ‘Carmiggelt’ speelt Helmert Woudenberg een aantal grappige maar ook droefgeestige gebeurtenissen en kleurrijke maar ook ontroerende personages. Voor ouderen een nostalgisch weerzien, voor jongeren ongetwijfeld een prettige kennismaking met een tijd waarin er nog lustig door iedereen werd gerookt en een glas bier een gulden kostte.

Spel: Helmert Woudenberg | Tekst: Simon Carmiggelt.
 

deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 20.75
2e rang  € 15.75
MTK 10% korting prijs  € 18.68
CJP  € 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina