woensdag 17 april
dans

Conny Janssen Danst

Rode zaal duur: 75 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
BROOS verhaalt over de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht.

Conny Janssen Danst | BROOS

'BROOS' is een dansvoorstelling over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. Over sporen van de tijd die zich in het lichaam openbaren. Het verhaalt over de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht.

Naast een groot, avontuurlijk ensemble van vijftien dansers – jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen opnieuw samen met Maartje Teussink, die met nieuw gecomponeerd werk live te horen is. De componist, multi-instrumentalist en vocalist creëert muzikale sferen en soundscapes met uiteenlopende muzikale invloeden.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Over zijn en verdwijnen.
Over verwerven en verlies. 
Over branie en bedachtzaamheid.
Over de tijd die doortikt en niet te stoppen is.
Over het hier en nu tegenover het daar en toen.

Conny Jansen Danst is een belangrijke ambassadeur van moderne dans, als broedplaats voor jonge dansers en dansmakers en met voorstellingen die veelvuldig zijn onderscheiden en te zien op diverse festivals. Na 'HOME' (2017) en de remake van 'INSIDE OUT' (2018) keert Conny Janssen Danst met de nieuwe voorstelling 'BROOS' terug in de theaters.

Conny Janssen over BROOS:
"Baby’s, kleuters, pubers, jonge ouders, ouderen: elke levensfase heeft een andere broosheid. Bij het zien van een oudere vergeten we vaak dat die persoon door al die levens fases is gegaan. Dan zien we slechts de laatste uiterlijke vorm en verhult die alle andere verhalen die er ooit zijn geweest of nog sluimeren.

Met de dansers onder zoek ik de specifieke fysiek van verschillende levensstadia. In een mozaïek van vertellingen ervaren we in broos de hartenklop van diverse momenten in tijd."

Conny Janssen over de samenwerking met Maartje Teussink:
"De intensiteit waarmee Maartje het creatieproces aangaat raakt mij. Ze wordt één met haar muziek, ís de muziek. Het lijkt alsof je door de huid heen bij de bron van haar inspiratie komt. Ze draagt verhalen in zich. Kan een groots operalied terugbrengen tot gefluister. Ze lijkt daardoor iets kwetsbaars, fragiels te hebben, maar straalt tegelijkertijd ook een enorme authentieke kracht uit."

Choreografie: Conny Janssen | Dansers: Adi Amit, Ian Ancheta (stage), Davide Bellotta, Tu Hoang, Maud Huizing, Martijn Kappers, Romee van de Meent (stage), Hiro Murata (stage), Richard Nagy, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Chanel Vyent (stage), Liza Wallerbosch | Toneelbeeld: Thomas Rupert | Lichtontwerp: Remko van Wely | Kostuumontwerp: Babette van den Berg | Dramaturgie: Judith Wendel | Muziek: Maartje Teussink | Repetitor: Erik Spruijt.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 29.00
2e rang  € 24.00
3e rang  € 19.00
MTK 10% korting prijs  € 26.10
CJP  € 21.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina