woensdag 17 april
dans

Conny Janssen Danst

Rode zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
‘BROOS’ verhaalt over de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht.

Conny Janssen Danst | BROOS

‘BROOS’ is een sprankelende, moderne dansvoorstelling over de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht. Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers – jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen opnieuw samen met componist, multi-instrumentalist en vocalist Maartje Teussink. Deze “alchemist in een muzieklaboratorium vol plukkende gitaarriffs, bonkende bassen en sferische soundscapes ” (Trouw) is live te horen.

Conny Jansen Danst is een belangrijke ambassadeur van moderne dans, als broedplaats voor jonge dansers en dansmakers en met voorstellingen die veelvuldig zijn onderscheiden en te zien op diverse festivals.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving


‘BROOS’ is een sprankelende, fysieke voorstelling over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd.

Over zijn en verdwijnen. 

Over verwerven en verlies. 

Over branie en bedachtzaamheid.
Over de tijd die doortikt en niet te stoppen is.

Over het hier en nu tegenover het daar en toen.

Na ‘HOME’ (2017) en de remake van ‘INSIDE OUT’ (2018) is ‘BROOS’ het nieuwste werk van Conny Janssen voor het theater. Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers - jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen voor BROOS opnieuw samen met Maartje Teussink, die met speciaal voor de voorstelling nieuw gecomponeerd werk live te horen zal zijn.

Choreograaf en componist werkten eerder samen in 2016 tijdens de locatievoorstelling COURAGE in de Ferro Dome. De muziek van de componist, multi-instrumentalist, en vocalist laat zich omschrijven als lyrisch en alternatief. Teussink creëert muzikale sferen en soundscapes waarbij zij de grenzen en de combinatie van verschillende muzikale invloeden onderzoekt.

“Multi-instrumentalist Maartje Teussink is een alchemist in een muzieklaboratorium vol plukkende gitaarriffs, bonkende bassen en sferische soundscapes.” Trouw over ‘COURAGE’

Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

Choreografie: Conny Janssen | Dansers: Adi Amit, Ian Ancheta (stage), Davide Bellotta, Tu Hoang, Maud Huizing, Martijn Kappers, Romee van de Meent (stage), Hiro Murata (stage), Richard Nagy, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Chanel Vyent (stage), Liza Wallerbosch | Toneelbeeld: Thomas Rupert | Lichtontwerp: Remko van Wely | Kostuumontwerp: Babette van den Berg | Dramaturgie: Judith Wendel | Muziek: Maartje Teussink | Repetitor: Erik Spruijt.Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 28.00
2e rang  € 23.00
3e rang  € 18.00
MTK 10% korting prijs  € 25.20
CJP  € 21.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
ICKFEST
zaterdag 03 november
19:00 uur   (première) Blauwe zaal
BLUE Aleksandra Lemm
Meer informatie dans Bestel kaarten
vrijdag 07 december
20:30 uur Blauwe zaal
Even Worse Guilherme Miotto
Meer informatie dans Bestel kaarten
dinsdag 19 februari
19:30 uur Rode zaal
Isabelle Beernaert Le Temps perdu
Meer informatie dans Bestel kaarten
x

Nieuwsbrief:
loop niets mis

Ontvang eens in de 2 weken tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen.