woensdag 24 april
cabaret

Lebbis | try-out

Blauwe zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
“Lebbis is nog altijd een slimme David die niets liever doet dan het opnemen tegen de grote Goliath. Sarren tot hij scheel ziet, maar zelden zonder agenda en nooit zonder argumenten.” Het Parool

Lebbis | Het Amsterdam Verhaal | try-out

Zijn Amsterdammers uniek? Zijn Amsterdammers te herkennen? Is er iets wat een Amsterdammer een Amsterdammer maakt? Is het waar dat je iemand wel uit Amsterdam kan halen maar nooit Amsterdam uit iemand? Lebbis – de man van scherpzinnige ideeën en inspirerende levenslessen – duikt in de geschiedenis van haar bewoners en stelt zichzelf de vraag: wat is een Amsterdammer en hoe zijn we zo geworden?

Als hij iets vindt, van een gen, van een eigenschap, dan heeft ‘ie het zelf waarschijnlijk ook. Lebbis is namelijk geboren en getogen Amsterdammer. Geworteld in de Watergraafsmeer, nu een stadsdeel, maar ooit geannexeerd door de centrale stad. Dat Amsterdamse. Moeder geboren in het centrum van het centrum van Amsterdam. De Lange Niezel. Hij heeft de ROOTS, baby!

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

 Zijn Amsterdammers uniek? Zijn Amsterdammers te herkennen? Is er iets wat een Amsterdammer een Amsterdammer maakt? Is het waar dat je iemand wel uit Amsterdam kan halen maar nooit Amsterdam uit iemand? Wat zou er gebeuren als je zou gaan kijken of er een gen is, een eigenschap die typisch Amsterdams is?

Lebbis gaat dat proberen. Zijn onderzoek start rond 1270 met als vraag: wat is een Amsterdammer? En hoe zijn we zo geworden? Deze vraag kun je natuurlijk stellen voor elke stad. Voor elk dorp. Het gevoel dat je hebt, dat er iets is dat je bindt, puur door de plek waar je woont. En de geschiedenis van de bewoners.

Maar Lebbis is nu eenmaal geboren en getogen Amsterdammer. Geworteld in de Watergraafsmeer, nu een stadsdeel, maar ooit geannexeerd door de centrale stad. Dus als hij iets vindt, van een gen, van een eigenschap, dan heeft ‘ie het zelf waarschijnlijk ook. Dat Amsterdamse. Moeder geboren in het centrum van het centrum van Amsterdam. De Lange Niezel.

Hij heeft de ROOTS, baby!

 

Let op: meerdere voorstellingen!

woensdag 24 april 2019, 20:30 - Blauwe zaal (try-out)
donderdag 25 april 2019, 20:30 - Blauwe zaal (try-out)
Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 21.00
2e rang  € 16.00
MTK 10% korting prijs  € 18.90
CJP  € 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
zaterdag 29 september
20:30 uur   (try-out) Blauwe zaal
Dolf Jansen Beeldenstorm – Oudejaars 2018
Meer informatie cabaret Bestel kaarten
zaterdag 15 december
20:15 uur Rode zaal
Erik van Muiswinkel De Oplossing
Meer informatie cabaret Bestel kaarten
dinsdag 12 maart
20:15 uur Rode zaal
Daniël Arends Meer van hetzelfde (Deel 1)
Meer informatie cabaret Bestel kaarten
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.