woensdag 15 mei
theater

Nasrdin Dchar

Rode zaal duur: 90 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Nasrdin Dchar | JA

Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al wist dat zij de ware is?

Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen 'Oumi' (over zijn moeder) en 'DAD' (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in 'JA' mee op een reis langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch?

In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling 'DAD' – officiële juryselectie Theaterfestival 2017 – laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Spel: Nasrdin Dchar | Tekst: Nasrdin Dchar en Floris van Delft | Regie: Floris van Delft | Toneelbeeld: Robin Vogel | Licht: Jantje Geldof en Mike den Ottolander | JA is een productie van Theaterbureau De Mannen i.s.m. Stichting WAT WE DOEN.

Over Nasrdin Dchar
Nasrdin Dchar (1978) won in 2011 een gouden Kalf voor zijn rol in de film Rabat. Hij speelde rollen in de films Infiltrant (Shariff Korver), Wolf ( Jim Taihuttu) en Süskind (Rudolf van den Berg). Improviseert in De Vloer Op, en speelt oa in de series Zwarte Tulp en De 12 van Oldenheim.

Als gastacteur was Nasrdin verbonden aan Theater Rotterdam, waar hij o.a. te zien was inBranden, Kust en Oedipus. Eerder speelde hij in het vierluik De geschiedenis van de familie Avenier en Ghetto van Het Toneel Speelt.

Zijn solovoorstellingen Oumi (mijn moeder), geschreven door Maria Goos, werd zeer succesvol ontvangen. Hij speelde de voorstelling, in combinatie met de documentaire Mijn vader, de expat van Abdelkarim El Fassi, zelfs in Koninklijk Theater Carré in aanwezigheid van Koningin Maxima. Ook zijn solo DAD, geschreven samen met Floris van Delft, trok meer dan vijfentwintigduizend bezoekers naar het theater, en de voorstelling is ook op televisie uitgezonden. DAD behoorde tot de officiële juryselectie van het Theaterfestival 2017 en was er publieksfavoriet.

Over Floris van Delft
Floris van Delft (1976) is een theaterregisseur met een grote nieuwsgierigheid voor de verhalen achter de krantenkoppen en de waan van de dag. Hij wil in zijn voorstellingen de grote maatschappelijke thema's van dit moment persoonlijk maken. Onderwerpen waar men vaak murw van is geworden door het eindeloze berichtenstroom in de media, komen weer even dichtbij. Voor hem is een voorstelling geslaagd als die raakt, ontroert en aanzet tot een gesprek. Hij werkt vanuit zijn eigen theaterorganisatie WAT WE DOEN, tevens coproducent van DAD en JA.

Floris begon na een jaar in Zambia gewerkt te hebben met zijn studie theologie. Die maakte hij af, maar besloot alsnog de Regieopleiding in Amsterdam te doen. Daarna heeft hij jaren als regisseur bij het Noord Nederlands Toneel, PeerGrouP, Siberia, Huis aan de Werf en Maas Theater en dans gewerkt. Ook regisseert en coacht Floris cabaretiers en comedians. De directheid van de stand up comedy is voor hem inspirerend in zijn theaterwerk.

 

Let op: meerdere voorstellingen!

dinsdag 14 mei 2019, 20:15 - Rode zaal
woensdag 15 mei 2019, 20:15 - Rode zaal
Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 23.25
2e rang  € 18.25
3e rang  € 13.25
MTK 10% korting prijs  € 20.93
CJP  € 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
donderdag 14 maart
20:30 uur Blauwe zaal
Fahd Larhzaoui Shirt uit Fahd!
Meer informatie theater Bestel kaarten
zaterdag 30 maart
20:15 uur   (première) Rode zaal
A seat at the table Black Sheep can Fly e.a.
Meer informatie theater Bestel kaarten
dinsdag 02 april
20:15 uur Rode zaal
Onze straat Het Nationale Theater / Daria Bukvic
Meer informatie theater Bestel kaarten