vrijdag 02 november
dans

ICKFEST

de Meervaart ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
ICKFEST
Van 02 tot en met 04 november opent De Meervaart haar deuren voor het jaarlijkse ICKFEST.

ICKFEST | Programma overzicht

Het ICKFEST in Nieuw-West! Een 3-daags dansfestival in samenwerking met ons huisgezelschap ICK met voorstellingen, workshop, installaties, films èn afterparty.

Een weekend met vier premières: NEXT van de Israëlische choreograaf Emanuel Gat die samen met de dansers van ICK het mechanisme achter een choreografie blootlegt. De Zwanen en de Anderen, een tegendraadse ode aan balletgrootmeester Marius Petipa (bekend van onder andere Het Zwanenmeer en Don Quichote) door Emio Greco | Pieter C. Scholten en het Ballet National de Marseille. School of Moon met robots en kinderen uit Nieuw West door Eric Minh Cuong Castaing en BLUE van ICK supported artist Aleksandra Lemm die in deze productie een vloeibare veranderlijke wereld creëert.

De afterparty op zaterdag trappen we af met CHOREOPOP van choreograaf Jesus de Vega en muzikant Chai Blaq, die met een kruising tussen dans, popconcert en live videoclips de veerkracht van de mens laat zien.

Op zaterdag geeft oud-danser en onderzoeker Suzan Tunca de Double Skin / Double Mind workshop, de dansmethode ontwikkel door Emio Greco | Pieter C. Scholten. Voor de dansers van ICK is dit de meest belangrijke training om zich voor te bereiden op het werk van de choreografen. Danservaring of aangepaste kledij is niet vereist. Graag aanmelden via: ruben@ickamsterdam.nl

Neem tussen de optredens door plaats in de Cinedans Filmbooth, luister naar de podcast ‘over a glass’, bezoek de installaties van Kris Verdonck en Mai-Marie Dijksma.

PASSE-PARTOUT
Naast kaarten voor de individuele voorstellingen is er ook een passe-partout voor het hele weekend beschikbaar voor slechts € 40,00
Bestel hier uw passe partout voor het hele weekend.

Vrijdag 2 november
19.30 uur: Inleiding NEXT
20.15 uur: NEXT - Emanuel Gat (première)
21.30 uur: Premièreborrel

Zaterdag 3 November
17.30 uur: Double Skin / Double Mind workshop door Suzan Tunca (RSVP)
19.00 uur: BLUE - Aleksandra Lemm (première)
19.30 uur: Inleiding de Zwanen en de Anderen
20.15 uur: De Zwanen en de Anderen (Les Cygnes et les Autres) – Emio Greco | Pieter C. Scholten Ballet National de Marseille (Wereldpremière)
22.00 uur: CHOREOPOP - Jesus de Vega & Chai Blaq
22.30 uur: Afterparty

Zondag 4 november
14.00 uur: School of Moon - Eric Minh Cuong Castaing & 4West
14.00 uur: Gulliver, een reus in de Bijlmer (documentaire) – door Juliette Stevens
15.15 uur: Inleiding De Zwanen en de Anderen
16.00 uur: De Zwanen en de Anderen (Les Cygnes et les Autres) – Emio Greco | Pieter C. Scholten Ballet National de Marseille
18.00 uur: School of Moon - Eric Minh Cuong Castaing & 4West

Doorlopend te bezoeken
ISOS: Installatie door Kris Verdonck die in negen 3D kijkdozen de dystopische wereld van James Graham Ballard verbeeldt.
Bleeding stone: Installatie door Mai-Marie Dijksma, speciaal ontworpen voor het IKCFEST 2018.
Cinedans mini bios: Speciaal voor het IKCFEST selecteert Cinedans bijzondere dansfilms die aansluiten bij de thema’s uit de voorstellingen.
Over a glass: Podcast van ICK-danser Hannah Kriesmair & Rosaria Kilian

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

VOORSTELLINGEN

NEXT
— EMANUEL GAT & ICK

vr 02 november (première) | 20:15 uur | rode zaal | vanaf € 15,00 | dans
Wat is de juiste volgende stap? De Israëlische choreograaf Emanuel Gat legt in zijn eerste samenwerking met de dansers van ICK het mechanisme achter een choreografie bloot.

Het maken van een dansvoorstelling vereist oneindig veel keuzes en in ‘NEXT’ wordt gezocht naar de enige juiste keuze. Niet met een concreet plan of idee, maar vanuit intuïtie en de intelligentie van het lichaam. Dans als algoritme.

Koop uw kaarten voor 'NEXT' via deze link.
Of koop een passe partout.
 

BLUE
— ALEKSANDRA LEMM

za 03 november | 19:00 uur | blauwe zaal | vanaf € 13,00 | dans
‘Leegte’ is de ruimte van zonsopgang - waar alle concepten en ideeën geboren worden. Leegte ontsnapt aan betekenis en representatie. Het kan alleen gevoeld worden. Er zijn geen technieken of methoden vereist om dat te bevestigen. Door een eenvoudig gebaar, het loslaten van het bekende, een persoonlijke geschiedenis, identiteit, fantasieën en dromen kan leegte worden geproefd.

In ‘BLUE’ legt Aleksandra Lemm de aandacht op het concept van verstrijkende tijd.

Koop uw kaarten voor Blue via deze link.
Of koop een passe partout.

 

DE ZWANEN EN DE ANDEREN
— BALLET NATIONAL DE MARSEILLE

za 03 november (première NL), 20:15 uur & zondag 04 november, 16:00 uur | rode zaal | vanaf € 20,00 | dans
Marius Petipa (1818-1910), een icoon uit de dansgeschiedenis, maakte tijdens zijn leven zo’n 60 balletten, waarvan vele bekender werden dan Petipa zelf. In deze voorstelling van het Ballet National de Marseille en choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten gaan klassiek ballet en hedendaagse dans in dialoog.

Hoe benaderde Marius Petipa het lichaam, het dierlijke en intuïtieve, in klassieke dans? Hoe behield hij de tradities van het Russische ballet terwijl hij tegelijkertijd flirtte met de avant-garde?

Koop uw kaarten voor De Zwanen en de anderen via deze link.
Of koop een passe partout.

 

CHOREOPOP
— JESUS DE VEGA & CHAI BLAQ

za 03 november | 22:00 uur | foyer | gratis | dans | incl. afterparty
‘CHOREOPOP’ is een gechoreografeerd muziekalbum. Een kruising tussen een dansvoorstelling, een popmuziekconcert en live videoclips waarbij lichaam en stem onafscheidelijk worden.

Muzikant Chai Blaq en choreograaf Jesús de Vega werken samen in dit multidisciplinaire project met als doel twee disciplines en hun creatieve processen samen te voegen. Beiden vinden inspiratie in dingen die gebroken lijken, zoals de maatschappij, relaties, het klimaat en het menselijk lichaam.

‘CHOREOPOP’ is een viering van helende kracht, een manier om sociale of emotionele breuken te herstellen.

Koop uw kaarten voor Choreopop via deze link.
 Of koop een passe partout.

 

SCHOOL OF MOON
— ERIC MINH CUONG CASTAING EN 4WEST (MEERVAART STUDIO)

zo 04 november | 14:00 & 18:00 uur | blauwe zaal | vanaf € 10,00 | dans
Wat als kinderen de toekomst mogen bepalen? Hoe ziet die er dan uit? Vrij op de maan wandelen? Robots in plaats van dansers? Of een speeltuin vol technologische mogelijkheden?

In ‘School of Moon’ bouwen kinderen van 4West samen met choreograaf Eric Minh Cuong Castaing en zijn dansers een nieuwe samenleving op. Op een hel verlicht podium, als een plek buiten de tijd, nemen de kinderen het traag maar zeker over. In deze nieuwe wereld gaan mens en robot samen op zoek naar elkaar. Als architecten van een nieuwe schoonheid.

Koop uw kaarten voor School of Moon via deze link.
Of koop een passe partout.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 40.00
 

Terug naar vorige pagina