zondag 27 januari
familie

Anansi en de nieuwe wereld | 4+

Rode zaal duur: 45 minuten ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Nationaal Theaterweekend

Anansi en de nieuwe wereld | Dorothy Blokland en Yahmani Blackman | 4+

Al jaren worden de verhalen van Anansi de spin, afkomstig uit Afrika, verteld. Anansi is een bijzondere spin. Hij zet de wereld op zijn kop en zet mensen, dieren en goden regelmatig op een verkeerd spoor om te krijgen wat hij wil. Rechtvaardigheid door even niet rechtvaardig te zijn. Maar wat is rechtvaardigheid eigenlijk? En hoe kan je rechtvaardigheid krijgen? Deze vragen worden in de Afrikaanse Anansi-verhalen continu gesteld.

In ‘Anansi en de nieuwe wereld’ nemen Dorothy Blokland en Yahmani Blackman het publiek mee op de reis van Anansi naar het Westen. Een reis die niet kan worden verteld zonder die zwarte bladzijde van de geschiedenis aan te raken. Hoe heeft Anansi tussen de witte letters door zijn spel met rechtvaardigheid kunnen spelen?

Een interactieve en humoristische voorstelling waarin kinderen worden uitgedaagd hun mening te geven over rechtvaardigheid en de manieren waarop je rechtvaardigheid kan bereiken. Bijvoorbeeld door activisme of juist pacifisme.

Yahmani Blackman en Dorothy Blokland zijn twee theatermakers die graag de grens van de absurditeit op zoeken. Sterke persoonlijke verhalen gemengd met een goede dosis pijnlijke humor om het leed te verzachten. Ze staan stil bij wat het is om een vrouw te zijn met een kleurrijke geschiedenis. Een geschiedenis die vloekt, die viert, die soms even verdwijnt, maar altijd terug komt met een verhaal.

Extra: workshop
Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen (dus zonder ouders) een bijbehorende workshop bijwonen. Het verhaal, de locaties, het decor, de personages die in de voorstelling langs kwamen: alles komt in eenvoudige spelvormen aan bod en ze gaan ook zelf spelen. De workshops worden gegeven door een ervaren theaterdocent en deelname kost € 2,50 per kind.

Klik hier om de workshop te boeken na afloop van de voostelling van 14:00 uur.

Klik hier om de workshop te boeken na afloop van de voorstelling van 16:00 uur.

Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers.

Regie: Dorothy Blokland en Yahmani Blackman | Spel: Dorothy Blokland en Yahmani Blackman | Animatie & illustratie: Zindzi Witte.

Nationaal Theaterweekend
Dit optreden maakt deel uit van het Nationaal Theaterweekend. Een weekend voor iedereen: jong en oud, vaste en nieuwe bezoekers! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost €10,00 (of minder) en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken.

Exclusief pauzedrankje

deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 5.00
 

Terug naar vorige pagina


 
VOORJAARSVAKANTIE
maandag 18 februari
13:30 uur   (reprise, 5+) Blauwe zaal
Noumi, zusje zeven Stichting ROSE
Meer informatie familie Bestel kaarten
VOORJAARSVAKANTIE
dinsdag 19 februari
14:00 uur   (8+) Blauwe zaal
GEWOON HELD Het Laagland
Meer informatie familie Bestel kaarten
VOORJAARSVAKANTIE
woensdag 20 februari
14:30 uur   (6+) Rode zaal
De Familie van Nielie breekt de tent af Theatergroep Kwatta
Meer informatie familie Bestel kaarten