zondag 27 januari
familie

Romeo is op Julia en Layla op Majnun | 7+

Blauwe zaal duur: 50 minuten geen pauze ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Nationaal Theaterweekend

Romeo is op Julia en Layla op Majnun | Witte Raaf | 7+

Het liefdesverhaal van Layla en Majnun van de Perzische dichter Nizami is één van de beroemdste oosterse liefdesverhalen en wordt vaak vergeleken met Romeo en Julia. Majnun en Romeo ontmoeten elkaar in deze muzikale ontdekkingsreis. Ze zijn vol van hun liefde voor de mooiste meisjes die bestaan: Layla en Julia. Twee jongens onderzoeken en bezingen hun liefde met muziek uit beide werelden.

Romeo en Majnun, twee jongens die op zoek zijn naar hun grote liefdes. Ze bezingen hun Julia en Layla vol passie, onhandigheid en haantjesgedrag. Met gedichten en gitaren brengen zij hun meisjes tot leven.

Romeo strandt met zijn kapotte brommer bij de schuilplaats van Majnun. Beide jongens zijn op de vlucht, omdat hun liefde hen verboden wordt. Hun ideeën en de werelden waar ze vandaan komen verschillen, maar ze begrijpen elkaars honger naar liefde als geen ander. Wat zou je doen als je haar weer ziet? Wat zou je zeggen? Ze staan beiden midden in hun beroemde verhaal en nu fantaseren ze samen hun toekomst bij elkaar.

Witte Raaf vermengt Shakespeare's ‘Romeo en Julia’ met de oosterse gedichten over ‘Layla en Majnun’ van de Perzische dichter Nizami. Deze wereldberoemde oosterse en westerse liefdesverhalen kruisen elkaars pad in deze nieuwe muzikale voorstelling.

Extra: workshop
Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen (dus zonder ouders) een bijbehorende workshop bijwonen. Het verhaal, de locaties, het decor, de personages die in de voorstelling langs kwamen: alles komt in eenvoudige spelvormen aan bod en ze gaan ook zelf spelen. De workshops worden gegeven door een ervaren theaterdocent en deelname kost € 2,50 per kind.

U kunt de workshop gelijktijdig met uw bestelling boeken, of (als u al kaartjes voor de voorstelling heeft) via deze link. Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers.

Nationaal Theaterweekend
Dit optreden maakt deel uit van het Nationaal Theaterweekend. Een weekend voor iedereen: jong en oud, vaste en nieuwe bezoekers! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost €10,00 (of minder) en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken.

Exclusief pauzedrankje. Regie: Rosa Peters | Muziek: Freek den Hartogh | Spel: Freek den Hartogh & Abdelkarim El Baz | Vormgeving: Dymph Boss | Techniek:Guido Hagen | Poster: Suus van de Akker| Fotografie: Casper Koster.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 5.00
 

Terug naar vorige pagina


 
zaterdag 20 april
10:15 uur de Meervaart
4West Festival
Meer informatie familie Bestel kaarten
maandag 22 april
11:00 uur   (3+) Blauwe zaal
PAK’M BonteHond
Meer informatie familie Bestel kaarten
zondag 28 april
14:00 uur   (6+) Blauwe zaal
VADERTJE & MOEDERTJE BonteHond
Meer informatie familie Bestel kaarten