Data en kaarten

George & Eran Producties

George & Eran worden Racisten

Theater
  • Deze voorstelling heeft al plaatsgevonden
In deze actuele komedie belichten de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen, want er is altijd iemand die zich beledigd voelt, gediscrimineerd of ongelijk behandeld. Met een flinke dosis vrolijke boosheid zal niemand de ander iets ontzien. “Want wij zijn van goede wil hè, vergeet dat niet!”

"Onverzoenlijk en volkomen uitzichtloos: George en Eran worden racisten legt het mijnenveld van het racismedebat bloot". Klik hier voor een interview in de Volkskrant n.a.v. hun optreden op Oerol.
  Over hun opvoeringen op Oerol:
  “Het duo George Tobal en Eran Ben-Michaël is uitgegroeid tot een van de betere theatergroepen van Nederland en dat onderstrepen ze door in dit stuk geestig en vilein racisme en seksisme te fileren. Soepel geacteerd, puntig en raak geschreven en tjokvol wrange humor: George en Eran worden racist is actueel theater op het scherp van de snede.”
NRC Handelsblad
  “... iedereen moet eraan geloven... een aansporing tot blijven nadenken, én het verzoek om mild te zijn voor elkaar. Het levert een voorstelling op die het debat boven zijn eigen uitzichtloosheid tilt. Briljant geschreven en gespeeld, en bevrijdend om naar te kijken.”
Theaterkrant
  “Zit erg slim in elkaar… In welke pijnlijke positie ze elkaar ook manoeuvreren, van white privilege tot spinning jew en van lelijkste tot zieligste, de opeenstapeling van aperte beledigingen zit zo slim in elkaar, inclusief veelzeggende ballades, dat iedere gedachte (uitgesproken of niet, goedbedoeld of kwaadaardig), een splinterbommetje wordt.”
de Volkskrant
  “Voor iedereen die zichzelf graag wil tegenkomen”
wie wil dat eigenlijk niet? - is deze voorstelling een enorme aanrader. Voor anderen overigens ook. Het is feelgood theater dat ook een stomp uitdeelt." Scenes


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief