zaterdag 01 juni
dans

SOMETHING (out of nothing)

Rode zaal duur: 90 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

SOMETHING (out of nothing) | Kris Verdonck e.a.

In ‘SOMETHING (out of nothing)’ dwalen figuren rond in theaters en musea, tussen kunstwerken, objecten en machines. Het zijn vaak niet meer dan silhouetten, schaduwen, levende sculpturen: een negatief van het leven.

Performers en robots lopen door elkaar heen, nauwelijks van elkaar, of zelfs van het decor, te onderscheiden; levende en dode materie delen dezelfde ruimte.

Deze nieuwe voorstelling en tentoonstelling van Kris Verdonck / A Two Dogs Company en ICK Amsterdam presenteert de mens, de performer, als spook een in wereld die zelf steeds meer ‘bespookt’ wordt door technologieën, nakende destructie en tanende democratieën.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Beauty was here long before we were and will be long after.” - Robert Bringhurst and Ian Zwicky, Learning how to die

Gedurende de geschiedenis veranderde de mens niet fundamenteel, het is het landschap dat verandert. Eén generatie beïnvloedt zijn omgeving, en het is de volgende generatie die deze verandering zal ondergaan, goed of slecht. Enzovoort.” - Jean Paul Van Bendegem

‘SOMETHING (out of nothing)’ bestaat uit twee delen, een museaal gedeelte, en een theatraal gedeelte. De voorstelling loopt letterlijk over van het museum in het theater en vice versa.

Kris Verdonck
Kris Verdonck is geschoold in beeldende kunst, architectuur en theater. Deze drie disciplines komen terug in zijn werk: hij bespeelt het grensgebied tussen beeldende kunst en theater, tussen installatie en performance, tussen dans en architectuur. In zijn werk schuilt een eigen interpretatie van het lichaam in opstand, met name in zijn fascinatie voor de relatie tussen mens en machine. Kris Verdonck maakt in 2017 een herwerking van 'I/II/III/IIII' en de theatervoorstelling 'Conversations (at the end of world)' en in 2019 een nieuwe creatie met dansers van ICK.

ICK, onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een gezelschap én platform voor de hedendaagse dans dat internationale dansvoorstellingen produceert, samenwerkingen aangaat met kunstenaars en tal van research –en educatieve projecten initieert. Het gezelschap ontving diverse prestigieuze prijzen en heeft de afgelopen twintig jaar over de hele wereld getoerd.

ICK creëert in huistheater De Meervaart een danshaven in Amsterdam Nieuw-West waar kleinschalige lokale projecten en internationale producties elkaar afwisselen en waar ingezet wordt op de dansontwikkeling in de stad.

Concept: Kris Verdonck | Dramaturgie: Kristof van Baarle | Dansers: Mark Lorimer, Ula Sickle, Sophia Dinkel, Edward Lloyd | Cello: Leila Bordreuil | Kostuums: Eefje Wijnings | Lichtontwerp: Jan Van Gijsel | Decor: Kris Verdonck, Eefje Wijnings | Software & Electronica: Vincent Malstaf | Technisch coördinator: Jan Van Gijsel | Productie: A Two Dogs Company / ICK Amsterdam | Coproductie: Kaaitheater, Kunstfest Weimar | Met steun van de Belgische overheid.

Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 29.00
2e rang  € 24.00
3e rang  € 19.00
MTK 10% korting prijs  € 26.10
CJP  € 21.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
maandag 22 april
17:00 uur   (2e paasdag) Rode zaal
Ballet National de Marseille Passione
Meer informatie dans Bestel kaarten
zondag 09 juni
17:00 uur   (première) Blauwe zaal
My Time is Now Urban Heroes & ICK
Meer informatie dans Bestel kaarten
zaterdag 13 juli
20:15 uur Rode zaal
SYNTHESIS 5 O'Clock Class
Meer informatie dans Bestel kaarten