zondag 09 juni
dans

My Time is Now | première

Blauwe zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
'Waarom is Amsterdam mijn stad?'

My Time is Now | Urban Heroes & ICK | première

In 'My Time is Now' gaan jongeren vanuit verschillende leefomgevingen in Amsterdam op zoek naar hun plek in de stad. Jongeren die, gescheiden door onzichtbare muren, normaliter niet met elkaar in aanraking komen.

Zij gaan onder begeleiding van choreograaf en coach Jesus de Vega en een team Urban dans docenten op zoek naar hun gezamenlijke visie over Amsterdam, met de vraag: Waarom is Amsterdam mijn stad?

Exclusief pauzedrankje.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

“Waarom is Amsterdam onze stad?” De vraag die deze jongeren zich stelden tijdens hun zoektocht naar Identiteit. Verschillende groepen jongeren vanuit verschillende delen van Amsterdam, ieder met een andere geschiedenis, die samen komen in een Urban Dansvoorstelling.

Jongeren uit de levendige asielzoekerscentra in Nieuw-West, uit de gezellige buurthuizen van Zuid-Oost en uit de Internationale scholen van het Centrum. Zij delen Urban Dans als taal en brengen de community die daaruit ontstaat naar het podium van De Meervaart.

Amsterdam, een stad die openstaat voor iedereen die zin heeft in een avontuur, maar heeft iedereen wel dezelfde mogelijkheden om dat avontuur aan te gaan? Hoe verover je als tiener jouw plekje in Amsterdam en wat is kenmerkend aan deze plek en zijn omgeving? Welke vorm van dans hebben deze jongeren zich eigen gemaakt en hoe sluit dit aan bij hun identiteit als individu? Ervaar het in de voorstelling My Time is Now! Op 9 Juni in de Blauwe Zaal.

Avontuur
Stel je eens voor dat we al onze onzekerheid, twijfels en minderwaardigheidscomplexen ons brein uit kunnen sturen. Dan blijft er alleen nog het moment ‘NU’ over. We hebben de mogelijkheid om te surfen op een grote golf van wilskracht en laten ons niet tegenhouden, want the sky is the limit. Dat gevoel krijg je een beetje wanneer je door het centrum van Amsterdam loopt: een stad die openstaat voor iedereen die wel zin heeft in een avontuur.

Maar heeft iedereen wel dezelfde mogelijkheid om dat avontuur aan te gaan? Hoe bewegen onze jongeren zich in het complexe weefsel van de stad? In het gesprek met de choreograaf Jesus de Vega gaan we op zoek naar de plek van onze jongeren in Amsterdam met de hoofdvraag: Waarom is Amsterdam onze stad? In de zoektocht naar een antwoord op de vraag, werken we met jongeren die, gescheiden door onzichtbare muren, normaliter niet met elkaar in aanraking komen. Urban dans als gedeelde taal en de manier waarop zij hun ideeën met elkaar zullen delen.

In Amsterdam komt er een enorme verscheidenheid aan mensen samen, ieder met zijn eigen geschiedenis en met zijn eigen familie en omgeving als basis. Hoe ervaren de jongeren dit en kunnen we tot een gezamenlijke visie van Amsterdam komen?

Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 10.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
maandag 22 april
17:00 uur   (2e paasdag) Rode zaal
Ballet National de Marseille Passione
Meer informatie dans Bestel kaarten
zaterdag 01 juni
20:15 uur Rode zaal
SOMETHING (out of nothing) Kris Verdonck e.a.
Meer informatie dans Bestel kaarten
zaterdag 13 juli
20:15 uur Rode zaal
SYNTHESIS 5 O'Clock Class
Meer informatie dans Bestel kaarten