vrijdag 22 februari
familie

Peuterfestival 2019

de Meervaart ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Peuterfestival 2019 | In het Kabouterbos | Het Kleurfeest

Het Kabouterbos staat vol rood-met-wit gestipte paddestoelen en de peuters kunnen er spelen met natuurlijke materialen. Kabouters zijn een ijverig en proper volkje en meestal helpen deze kleine wezentjes ongezien om GROTE problemen te klaren. Kabouters herken je aan hun kleine gestalte en hun ronde buikjes. Ze zijn klein, maar sterk en hebben een enorme wil.

Toevallig lijken Kabouters en peuters een beetje op elkaar en daarom zijn het al gauw dikke vrienden. Vandaag mogen de peuters de Kabouters helpen met hun belangrijke dagelijkse taken, hout sprokkelen, blaadjes verzamelen, boeketjes maken en het grind harken. Maar ze leren ook vast alle belangrijke klusjes die kabouters zo graag voor de mensen opknappen zoals de was ophangen, soep koken en het stoepje vegen.

Het wordt een dag om nooit te vergeten!

Het Kleurfeest:
Al tekenend op een groot vel papier op de grond nodigen de tekenaars het publiek uit mee te gaan in het grote tekenavontuur. Terwijl de zanger/gitarist prachtige liedjes zingt uit de geschiedenis van de popmuziek ontstaat er een groot kunstwerk waar elk kind (en ouder) op zijn manier aan bijdraagt. Iedereen is welkom al is het alleen maar om even lekker tussen de kleuren te liggen.

Bekijk hieronder welke voorstellingen te zien zijn tijdens het Peuterfestival:

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Moes (2+) | Cashier & Co -  
09:15 en 11:00 uur
Thomas van Luyn twitterde: ‘’Wonderschoon minivoorstellinkje gezien. ‘Moes’ door Karel Casier en Dieske Krijnders. Officieel voor kinderen, maar ik ging uit m’n dak’’. Op de vloer staan een appelboom en drie kastjes. De kastjes herbergen levendig keukengerei en gekke machines. Zij spelen het verhaal van appels tot Moes. Winnaar van een Zilveren Krekel!


Pim, Pam, Paars (2+) | Theaterstraat / Meboer & Bakker
09:30 & 10:30 uur 
‘Pim Pam Paars’ is een komische, muzikale performance waarbij je je in een levend schilderij waant, vol bonte kleuren en dansende vormen. Langzaam ontstaat er een prachtig landschap in alle kleuren van de regenboog, waarin de kinderen aan het einde zelf als kleine kunstenaars mogen creëren en spelen.

 

VaarWel (2+) | Malou van Sluis
10:00 uur & 11:00 uur
‘VaarWel’ is een muzikaal avontuur over een zee van dromen, geïnspireerd op het prentenboek ‘De Kleine Walvis’ van Benji Davies. Een fantasierijke voorstelling over verlangens voelen, en missen moeten. Over vrienden vinden en afscheid nemen. Voor iedereen die zich weleens alleen voelt

 

deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Terug naar vorige pagina


 
maandag 22 april
11:00 uur   (3+) Blauwe zaal
PAK’M BonteHond
Meer informatie familie Bestel kaarten
zondag 28 april
14:00 uur   (6+) Blauwe zaal
VADERTJE & MOEDERTJE BonteHond
Meer informatie familie Bestel kaarten
woensdag 01 mei
13:30 uur   (4+) Blauwe zaal
IEORG IDUR Unieke Zaken
Meer informatie familie Bestel kaarten