Data en kaarten

Vogel

Kat op het spek / Bram van der Vlugt

Theater

Met deze voorstelling, speciaal voor hem geschreven ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag, brengt Bram van der Vlugt een ode aan de kracht van het verhaal. De spannende verhalen van de oude man doen je het verlangen naar de waarheid vergeten. Never let the truth ruin a good story.

In een oud, verlaten stationsgebouw woont Martinus. Als dertienjarig jongetje is hij er komen wonen. Martinus is nooit vertrokken, al beweert hij zelf van wel. 75 jaar later kijkt hij samen met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus heeft een hoop uit de oorlogsjaren weggestopt en neemt graag een loopje met de waarheid.
 

Over Bram van der Vlugt
Al decennia lang is Bram van der Vlugt te zien in het theater, op televisie en op het witte doek. Velen zullen hem kennen als Sinterklaas, een rol die hij 24 jaar lang vertolkte. Vanuit kleine toneelgezelschappen groeide hij door naar het nationale theatercircuit, waar hij ondertussen een omvangrijk oeuvre op zijn naam heeft staan. Zo werd zijn rol als Niels Bohr in de voorstelling Kopenhagen beloond met een Louis d’Or en is hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De voorstelling Vogel is ter ere van zijn 85e verjaardag voor hem geschreven.

Over Thomas Verbogt
Het was Thomas Verbogt die in de pen klom voor het stuk Vogel. Deze veelzijdige schrijver waagt zich aan verhalen, romans, toneelstukken en cabaretteksten en is bovendien bekend van zijn columns in onder meer De Gelderlander.

Over Kat op het spek
Zij willen theater, literatuur, cultuur en actualiteit verbinden aan de hand van verhalen. Vogel produceren zij met steun van het vfonds; het fonds voor vrede, vrijheid en veteranenzorg.

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

1e rang 26.00
2e rang 21.00
3e rang 16.00
MTK 10% korting 23.40
CJP 19.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Bram van der Vlugt schittert in 'Vogel'”
Noord-Hollands Dagblad
  “Een ode aan de vlucht van de verbeelding”
Theaterkrant
  “Intens en energiek”
I Love Theater
  “Twee voortreffelijke acteurs die op volkomen natuurlijke wijze een bizar verhaal van het barre noodlot vormgeven.”
The Post Online
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief