Data en kaarten

The BvR Flamenco Bigband

Muziek

Van Rossum verbindt in zijn composities jazz met flamenco. Het ritmische spel van de traditionele flamenco tilt hij op een hoger niveau met zijn kleurrijke orkestraties en door gebruik te maken van de dynamiek van de big band.

De Spaans-Nederlandse saxofonist Bernard van Rossum richtte in 2011 zijn Flamenco Big Band op. Niet zomaar een big band, maar een ‘oversized big band’ rond een flamenco-kern.

De Flamenco Big Band won de MeerJazz International Big Band Competition 2014 en de Keep an Eye on Jazz Award in 2015. Het debuutalbum Jaleo Holandés ontiving lovende recensies en werd gepresenteerd onder andere, tijdens de Flamenco Biënnale, North Sea Jazz Festival en het Bimhuis.

Hun tweede album Luz de Luna werd in 2017 uitgebracht met gastmusici zoals Ben van Gelder en Antonio Serrano en David de Jacoba, die beiden in de band van Paco de Lucía speelden.

Line up (o.v.): Bernard van Rossum (sopraan/tenorsax/compositie/arrangementen), María Marín (zang/palmas), Edsart Udo de Haes (flamencogitaar), Irene Alvarez (dans), Ruven Rupic (cajón/percussie), Jasper van Damme, Miguel Ortega, Joao Driessen, Fernando Sanchez, Jessie Brevé (rieten), Charlie Biggs, Bruno Calvo, Gidon Nunez Vaz, Allison Phillips (trompet), Jos van den Heuvel, Oliver Emmitt, Matthias Konrad, Pablo Martínez (trombone), Xavi Torres (piano), Marco Zenini (bas), Joan Terol (drums).

Lees verder

 

Blauwe zaal

110 minuten (incl. pauze)

Prijzen

1e rang 26.00
2e rang 21.00
MTK 10% korting 23.40
CJP 19.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “I heard some new territory that night. Modern, innovative, and highly skilfull composition that did not diminish in any way the soul of flamenco”
Kenny Werner
  “Van Rossum is erin geslaagd niet alleen een geluid, maar ook een idioom te smeden dat staat als een huis”
Jazzenzo
  “His engaging compositions and arrangements are awash in perception and authenticity”
His engaging compositions and arrangements are awash in perception and authenticity
  “All about Jazz”
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief