Data en kaarten

Art

Waldemar Torenstra, Thijs Römer e.a.

Theater

‘Art’ is een komedie over vriendschap en wat er gebeurt als die onder druk komt te staan. In deze hagelnieuwe uitvoering kruipen Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in de huid van de drie vrienden, die al bekvechtend over een wit schilderij hun vriendschap testen. Nu moet blijken of hun vriendschap echt is of toch slechts een illusie.
 

 Art is één van de meest bekende en succesvolle toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. De première van het van oorsprong Franse toneelstuk vond bijna 25 jaar geleden plaats in Parijs. De productie is sindsdien verschillende keren onderscheiden, waaronder met een Laurence Olivier Award en Tony Award voor Best Play en een Olivier Award voor Best Comedy

Als Serge zijn nieuwste kunstaankoop aan zijn vrienden Mark en Ivan laat zien reageren zij niet zoals hij verwacht. Hij is verguld van het nieuwe kunstwerk, zij verklaren hem voor gek dat hij een fortuin heeft uitgegeven aan een compleet wit schilderij met een paar witte diagonale lijnen. De drie vrienden belanden in een verhitte discussie.

Terwijl hun argumenten steeds persoonlijker worden, gebruiken ze het schilderij als excuus om elkaar eens goed de waarheid te zeggen. Ze zetten daarmee vijftien jaar vriendschap op het spel. Als Serge zijn vrienden uiteindelijk de ultieme uitdaging voorstelt, moet blijken hoe sterk hun band is.

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

1e rang 33.50
2e rang 28.50
3e rang 23.50
MTK 10% korting 30.15
CJP 25.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief