Data en kaarten

Le Bal

Jakop Ahlbom Company

Theater

Mensen dansen, flirten, maken ruzie en vervelen zich in het danslokaal van ‘Le Bal’. Ze komen en gaan. De voorstelling begint rond 1918, aan de vooravond van the roaring twenties, en wervelt zich door de tijd tot aan het hier en nu. De band Alamo Race Track begeleidt deze tijdreis met de wereldhits van de afgelopen 100 jaar.

In het danslokaal van ‘Le Bal’ komen mensen samen die op zoek zijn naar liefde, gezelschap en vertier. Ze dansen, flirten, maken ruzie en vervelen zich. Ze komen en gaan. De  jaren verstrijken, maar het danslokaal blijft bestaan en transformeert zich steeds naar de nieuwe tijd.

‘Le Bal’ omspant een periode van 100 jaar: de voorstelling begint rond 1918, aan de vooravond van the roaring twenties, het vrouwenkiesrecht is nog niet ingevoerd en het is onrustig in Europa. ‘Le Bal’ wervelt zich vanaf dat moment door de tijd, door de jaren en decennia, tot aan het hier en nu. De band Alamo Race Track begeleidt deze reis door de tijd en speelt in het danslokaal de wereldhits van de afgelopen honderd jaar.

‘Le Bal’ biedt een dwarsdoorsnede van hoe we in de afgelopen eeuw (samen)leefden. Hoe we door de eeuwen heen steeds op zoek zijn naar liefde en geborgenheid. En hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is.

Jakop Ahlbom Company
De Jakop Ahlbom Company is het mimegezelschap van regisseur Jakop Ahlbom, huisgezelschap van De Meervaart. Het gezelschap maakt fysiek beeldend theater en is uniek in zijn soort, door zijn mix van mime, dans, slapstick, live muziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen. De vaak woordeloze voorstellingen zijn aantrekkelijk voor een groot, divers en internationaal publiek, getuige ook de succesvolle internationale tournees. Voor ‘Le Bal’ liet Ahlbom zich inspireren door de film ‘le Bal’ (1983) van Ettore Scola.

 

 

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

1e rang 26.00
2e rang 21.00
3e rang 16.00
MTK 10% korting 23.40
CJP 19.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Zijn kenmerkende mix van mime, acrobatiek, dans en illusionisme is gelijk gebleven, en opnieuw levert Alamo Race Track weer sterke muzikale ondersteuning. In het universum dat Ahlbom ermee creëert, slingeren waan en werkelijkheid voortdurend door elkaar.”
NRC Handelsblad over ‘Innenschau [Revisited]’
  “Ahlbom weet met zijn special effects werkelijk te verrassen, de grenzen van zijn inventiviteit zijn verbluffend. Horror is duister, huiveringwekkend, smerig, komisch en absurd, en bovendien zeer goed gespeeld. Opnieuw een blijk van Ahlboms eigenzinnige theatertalent.”
Het Parool over ‘Horror’
  “Pure physical comedy, pure fuckin’ fun.”
Dig Boston (VS) over ‘Lebensraum’


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief