Data en kaarten

UJALA / MCE

NATAK - AMIR GARIB

theater

‘Amir Garib’ vertelt het verhaal van de twee families Aloewala en Phoetkauri.

Zakenman Dhaniram Aloewala, die succesvol is geworden met zijn aloe(aardappel)bedrijf, heeft een dochter. De arme Phoetkauri en zijn vrouw hebben een zoon. Phoetkauri droomt van een rijk leven.

Je raadt het al… de kinderen worden verliefd op elkaar… en dat blijkt onacceptabel voor Dhaniram

NATAK
Nog lang voor de opkomst van de Indian Cinema werd het volk vermaakt met religieuze en mythische verhalen in toneelvorm. In de dorpen en steden van India werden de Ram Leela (het verhaal van Koning Ram) en de Nautanki (Indiase folklore) opgevoerd. Ze brachten een lach en een traan, altijd met een morele boodschap.

In India ontwikkelde de Indian Cinema zich verder tot het huidige Bollywood en won het terrein op de ‘Nautanki’. Emigranten namen de ‘Nautanki’ echter mee naar Suriname, waar het zich ontwikkelde tot de ‘Natak’.

Waar tegenwoordig muziekformaties tijdens huwelijksfeesten zorgen voor vermaak, werd decennialang (zeker tot de jaren ‘60/’70) de ‘Natak’ opgevoerd. Toneelgezelschappen zorgden voor vermaak tijdens Hindoestaanse huwelijken. De genodigden werden urenlang geëntertaind door toneelspel, aangevuld met Baithak Gana zang en muziek. Niet alleen ouderen, maar ook jongere generaties voelen zich aangetrokken en verbonden met de opvoeringen.

Dit gevoel haalt UJALA terug met een toneelstuk/klucht van 2x 60 minuten. De Natak ‘AMIR GARIB’ (vrij vertaald: 'Rijk Arm') combineert toneelspel, stukjes live muziek, zang en dans. Een prachtig, speciaal ontworpen decor, fenomenale lichteffecten en een superieur geluid completeren het geheel.

14:00 uur: Deuren open
15:00 - 16:00 uur: Deel 1
16:00 - 17:00 uur: Pauze met heerlijke hapjes van Roti Mahal
17:00 - 18:00 uur: Deel 2

Concept en uitvoering: UJALA / MCE.

Pauzedrankje niet inbegrepen.

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
CJP 15.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief