Data en kaarten

MUHAMMAD

Ikarai

Muziek

Ikarai bouwt het podium om tot boksring en speelt een spannend gevecht uit tussen klassieke muziek, jazz, audiofragmenten van de wedstrijd en Ali's wervelende speeches.

The Rumble in the Jungle, in Concert

In 1974 vond in Kinshasa, Zaïre (het huidige Congo), de epische bokswedstrijd plaats tussen Muhammad Ali en George Foreman. Het historische gevecht – dat bekend zou komen te staan als The Rumble in the Jungle – leent zich perfect voor een muzikale score: ritmisch en sierlijk, maar met rake klappen. Met ‘MUHAMMAD’ geeft het muziekcollectief een unieke kijk op de bokssport.

De concerten van Ikarai zijn als films voor de geest. Klassieke muziek en jazz-improvisatie smeden ze samen tot een verhaal. Ze klinken als geen ander met hun samenstelling van viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums en het feit dat ze alleen eigen materiaal spelen.

De inleiding wordt verzorgd door Guus Dubbelman, (sport)fotograaf voor de Volkskrant, die zijn carrière aan zijn ontmoetingen met Muhammad Ali te danken heeft. Tijdens een levendige presentatie vol anekdotes blikt hij terug op deze ontmoetingen en geeft hij een kijk in zijn bijzondere fotocollectie.

 

Blauwe zaal

Prijzen

Prijs 12.50
MTK 10% korting 11.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief