Data en kaarten

Rimpelsteeltje

Pieter Tiddens & Marlies Helder

Familie
6+

Marlies Helder en Pieter Tiddens putten uit eigen ervaring bij dit alledaagse verhaal over het vervagen van de geest.

‘Rimpelsteeltje’ is een fantasierijk, muzikaal sprookje waarin vrolijkheid en weemoed dicht bij elkaar liggen. In de voorstelling verliest een oude mevrouw langzaam haar grip op de realiteit. Ze verdwijnt in een zelfgeschapen wereld en neemt haar omgeving daarin mee. Dat kan onhandig zijn en soms lastig. Toch maakt ze er een mooi verhaal van. Net als in het oorspronkelijke sprookje van Repelsteeltje, neemt het noodlot steeds een onverwachte of spannende wending.

Marlies Helder speelt Rimpelsteeltje en de personen die zij in haar fantasie is. Pieter Tiddens speelt de mensen in haar omgeving in een decor dat met simpele ingrepen heel andere werelden laat zien.

Marlies en Pieter kregen allebei met dementie van ouderen in hun familie te maken. Ingewikkeld, maar het hoort bij het leven. Er is tegenwoordig veel afstand tussen kinderen en echt oude mensen. Deze voorstelling overbrugt die kloof op een lichte, lieve en openhartige manier.

Ik weet niet of jij dat kunt zien maar in de blokken van het haardvuur woont een elf. En die tak lijkt wel een dinges, een blaastoeter. Als die opstaat kan ie gelukkig prachtig spelen want ie heeft goede smaak. En wie ben jij?

Ik ben uw kleinzoon!

Dat weet ik wel, maar ik wilde even checken of jij het nog wist.
 

Lees verder

 

Blauwe zaal

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

1e rang 8.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief