Data en kaarten

Arjan Ederveen en Jack Wouterse

ZIN

Theater

Rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen ons opnieuw een bonte stoet aan personages voor. ‘ZIN’ is de afsluiting van een tragikomische trilogie over afscheid, vriendschap en de tijd die verstrijkt.

Rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen ons opnieuw een bonte stoet aan personages voor. Hun derde samenwerking, na ‘Tocht’ (2009) en ‘Walden’ (2016), heet simpelweg ‘ZIN’. Zin in het leven of wat is de zin van het leven? ‘ZIN’ is in ieder geval de afsluiting van een tragikomische trilogie over afscheid, vriendschap en de tijd die verstrijkt.

We zien twee tv-koks op leeftijd. De tv-sterren worstelen met de werkdruk van de dagelijkse middagshow en blijken niet meer de vrienden voor het leven te zijn die ze ooit waren… dus moeten ze veel zin maken om de zin in te zien van de zin van het zijn in weggooi tv-land. Ze bespreken hun angst voor ziektes en voor naderende medische onderzoeken nu ze van een zekere leeftijd zijn. Niemand levert toch vrijwillig zijn drol op een stokje in bij de dokter?

Daarnaast is er het verhaal van de keukenromanschrijfster. Mateloos populair en haar nieuwste boek wordt verfilmd, maar wie heeft het eigenlijk geschreven? Ze heeft haar min meegenomen, maar wat is dat eigenlijk, een min, en welke rol speelt zij in het geheel? Is haar min haar hele leven haar rolmodel geweest of heeft de min haar juist leeggezogen? In ieder geval heeft de schrijfster nog steeds zin in het leven, ook al nadert haar einde met rasse schreden. Gaat ze het einde van de voorstelling halen?

Ondertussen verglijdt de tijd in deze absurdistische voorstelling, waarin de heren opnieuw hun komische en tragische talenten voor het voetlicht brengen, omdat ze daar ZIN in hebben.
 

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

1e rang 25.00
2e rang 20.00
3e rang 15.00
3e rang 15.00
MTK 10% korting 22.50
CJP 1e rang 18.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Knap op dreef... Ederveen sart het publiek met hilarische dubbelzinnigheden maar schmiert niet. Wouterse is aandoenlijk in zijn breekbare lobbesmotoriek.”
de Volkskrant over 'Walden'
  “Heerlijk komische scènes. waarin beide mannen hun acteerkunst (Wouterse) en komisch talent (Ederveen) tonen.”
NRC Handelsblad
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief