Data en kaarten

Ulrike Quade Company

De Droomlozen

Theater

In dit toekomstbeeld bestaat slaap niet meer. Toch leeft er in de krochten van de samenleving een man die nog wel slaapt én droomt. Hij wordt onweerstaanbaar voor de droomlozen. Deze tot nietsnut gebombardeerde man wordt ineens een visionair, en daarmee een bedreiging voor het systeem. Deze beeldende, auditieve trip schetst een dystopie die misschien wel schrikbarend dichtbij is.

In deze beeldende voorstelling worden we meegenomen op een auditieve trip waarin de grens tussen mens en technologie, tussen dat wat je hoort, ziet en denkt steeds onduidelijker en onheilspellender wordt. 

Een tech giant biedt ons anti-slaaptechnologie en bepaalt zo ons lot. Zonder ooit moe te worden, kunnen we altijd wakker blijven.

Tijd wordt gewonnen en dromen is verleden tijd. Daarmee lijkt deze toekomstige wereld in balans, want in deze wakkere wereld zijn mensen geduldig en vol gemeenschapszin. Dromen besmetten onze hersenen met grillige gedachtes. Maar wat zou het werkelijk betekenen als we niet meer dromen, als we de creativiteit niet meer de vrije loop laten en niet meer met onze verbeeldingskracht nadenken over hoe de wereld er uit zou kunnen zien? 
 

 

Blauwe zaal

Extra bij deze voorstelling:

Voorgesprek

Deze voorstelling bevat een inleiding en wordt verzorgd door de regisseur, een muziekdeskundige of een theater/dansspecialist. Aanvang is 3 kwartier voor de voorstelling en aanmelden is niet nodig.

Prijzen

1e rang 18.00
2e rang 13.00
MTK 10% korting 16.20
CJP 1e rang 13.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief