Data en kaarten

Shailesh Bahoran / IRCompany

REDO / Heritage

Dans

Geniet van een dubbelprogramma door de talentvolle choreograaf/danser Shailesh Bahoran.

‘REDO’ is een dansvoorstelling over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline, gebaseerd op het inspirerende levensverhaal van Redouan Ait Chitt, die ondanks aanzienlijke lichamelijke afwijkingen zich ontwikkelde tot internationaal fenomeen. Het tweede deel, ‘Heritage’, is een solo door Shailesh waarin hij zijn Hindoestaanse wortels blootlegt.

REDO
Bij zijn geboorte staat Redouan Ait Chitt met 6-0 achter. Zonder enige medische verklaring vertoont zijn lichaam bijzondere afwijkingen. Zijn rechterarm is korter en mist het ellebooggewricht. Hij heeft drie vingers aan zijn linkerhand en slechts twee aan zijn rechterhand. Hij mist zijn rechterheup, heeft een korter rechterbeen en loopt met behulp van een prothese. Maar Redouan gelooft niet in grenzen. Redouan gelooft niet in excuses. Redouan gelooft in zichzelf en daarom werd hij een internationaal geroemde breakdancer en motivational speaker: Redo. Samen met Shailesh Bahoran creeërt hij de meeslepende productie ‘REDO’: een dansvoorstelling over hoe niemand kan bepalen wat jouw limieten zijn en dat grenzen verdwijnen als je blik vastberaden is. Over een lange en onbekende weg langs eindeloze vergezichten en onverwachte dalen. Een weg waarop de grootste tegenstander ligt verscholen in jezelf. 

Heritage
In zijn solo ‘Heritage’ gaat de vernieuwende dansmaker Shailesh Bahoran op zoek naar zijn oorsprong. Liggen de antwoorden op zijn vragen verscholen in India, in Suriname of in de verhalen van zijn voorouders? 

IRC – Illusionary Rockaz Company
‘REDO’ is de eerste zelfstandige voorstelling van Illusionary Rockaz Company, het nieuwe gezelschap rond de talentvolle choreograaf/danser Shailesh Bahoran. In korte tijd wist Bahoran naam te maken met producties als ‘Lalla Rookh’, ‘Ignite’ en ‘Aghori’.

Illusionary Rockaz Company komt voort uit de allround breakdance crew IRC die in 1998 te Utrecht werd opgericht. Veelzijdigheid was altijd al het kenmerk van dit collectief dat de komende jaren met Bahoran als boegbeeld een belangrijke speler in de Nederlandse danswereld wil worden. 

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

1e rang 17.50
2e rang 12.50
MTK 10% korting 15.75
CJP 1e rang 13.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “In de krachtige, intense solo Redo laat hij (Redouan Ait Chitt) iedere vezel in zijn lijf op stoom komen en spant hij al zijn ledematen organisch en explosief aan voor een overvloed aan originele bewegingen.”
Volkskrant
  “Met veel oog voor detail maken Shailesh Bahoran en Redouan Ait Chitt krachtige en gevarieerde bewegingssequenties”
Theaterkrant
  “Redouan Ait Chitt is een ongeĆ«venaard vindingrijke en oorspronkelijk danser. Zijn souplesse, behendigheid, krachtige en overtuigende bewegingen dwingen respect af.”
VSCD - Juryrapport nominatie de Zwaan
  “Choreograaf Bahoran maakt een reisgids naar de ziel van het markante lichaam van breakdancer Redo.”
de Volkskrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief