Data en kaarten

Divali

Ujala

Special

Ujala viert samen met Meervaart DIVALI: hét Hindoestaanse feest dat van oudsher gevierd wordt om het licht te verwelkomen in het leven. Maak het sprankelende Divalifestival samen mee!

Divali wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Het feest vindt haar oorsprong in het oude India, maar is ook in de huidige Westerse wereld van grote waarde.

Het woord 'divali ' is afgeleid van het Sanskriet, waarin het woord 'dipavali ' een rij van lampjes betekent. Net als de lampjes van kerstboomversieringen en de verlichte moskeeën tijdens de vastenmaand, zorgen de diya's (kleine lampjes) voor een feestelijke stemming. 

Het ontsteken van diya's (olielampjes van klei) op deze dag herbergt bovendien een universele symboliek: de overwinning van het goede over het kwade, van de waarheid over de onwaarheid, van het licht over de duisternis.

Het Divali lichtjesfeest stelt wereldwijd de herbevestiging van hoop, goede wil en hernieuwde inzet voor vriendschap centraal. Tijd om hartstochten, driften, hoogmoed en gevoel van gescheidenheid te verbannen en klaar te staan voor elkaar, ongeacht afkomst of religie.

15:00 – 17:00 uur 
Voorprogramma

15:00 – 16:00 uur 
Deuren open & voorprogramma in de foyer

16:00 – 17:00 uur 
Fakkeloptocht o.v.b.
Gratis fakkels beschikbaar, met als start- en eindpunt de Meervaart

17:30 – 20:30 uur
Concert

17:30 – 18:30 uur
Concert deel 1

18:30 – 19:30 uur
Intermezzo door Roti Mahal

19:30 – 20:30 uur
Concert deel 2

Avishkar o.l.v. maestro Ronny Bhikharie
Moushmi Oberoi
Sanjay Jodha
Nitant Shinde
Shekhar Kumar
Berry Damri

www.divalifestival.nl

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
CJP 1e rang 15.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief