Data en kaarten

Het Grote Kleurenballet

Theaterstraat / Meboer & Bakker

Deze voorstelling is onderdeel van 'Familiefestival Kleurrijk’

Familie
4+

Dansende kunstwerken zwieren over het podium en overtreffen je stoutste dromen. 

(tromgeroffel) “Jongens en meisjes, welkom bij ‘Het Grote Kleurenballet’!” Er verschijnt een grote gele bal met vrouwenbenen die een spectaculaire draai doet. Dan zien we een stoere blauwe streep met armen, die strak en virtuoos op de maat van de muziek beweegt. Steeds meer fascinerende kleuren en vormen komen het podium op.

Alleen zijn sommige danspassen best lastig en de kostuums zijn prachtig maar ook groot en onhandig. Het levert hilarische en slapstickachtige momenten op. Uiteindelijk laten ze eigenwijs de strakke passen los en maken met veel plezier hun eigen bewegende kunstwerk.

Zelfbenoemde kunstkenners nemen de kinderen mee in een ervaring vol kleurexplosies, vormverrassingen en dansende kunstwerken die over het podium zwieren en je stoutste dromen overtreffen.

‘Het Grote Kleurenballet’ is geïnspireerd op de beroemde choreografie ‘het Triadische Ballet’ (1921) van Oskar Schlemmer. Daarin komt abstracte beeldende kunst letterlijk tot leven.

Theaterstraat | Meboer & Bakker
Theaterstraat | Meboer & Bakker maken grappige toegankelijke voorstellingen waarin ze (abstracte) moderne kunst door middel van theater nog toegankelijker maken voor kinderen. Dit doen zij door middel van een sterk beeldende, fysieke en humoristische speelstijl en met prachtig vormgegeven kostuums en decor. 

Familiefestival KLEURRIJK vindt plaats op 3 locaties in het theater. Een theatrale kunstbeleving in de foyer en drie voorstellingen in twee verschillende zalen. 
Ontdek de wereld van theater en kunst

Altijd al willen weten hoe een gele driehoek beweegt? Of wat voor geluid een rode cirkel maakt? In KLEURRIJK kraakt en knispert het van de levende kunst. Kinderen vanaf 2 jaar én hun (groot-)ouders maken samen met de acteurs uit de theatervoorstellingen spelenderwijs kennis met de wereld van kleur en vorm, een unieke belevenis waarin publiek naar hartenlust kan ontdekken, spelen en bouwen.

Al in de foyer begint de ontdekkingsreis: Bezoekers onthullen een wondere wereld van kleuren en figuren, waar regels vervagen en fantasie en plezier alle ruimte krijgen. Kleine en grote kunstenaars spelen met de meest fantastische objecten in dit magisch groeiende museum. Bouw je eigen totempaal van abstracte vormen, duik in een levensgrote blokkendoos of verkleed je tot vierkant of cirkel, net als de acteurs uit de voorstelling Het grote kleurenballet, en maak een foto van je eigen gecreëerde, levensechte schilderij waarin jij met je gezin de hoofdrol speelt!  

Lees verder

 

Blauwe zaal

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

1e rang 8.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief