Data en kaarten

Ton Meijer

De draad van Alexander

Deze voorstelling is onderdeel van 'Familiefestival Kleurrijk’

Familie
6+

‘De draad van Alexander’ vertelt het verhaal van de jonge Alexander die met zijn handen alles kan maken waar hij over droomt. Een fiets, een monster, een gek dier... zelfs een circus. Toch mist er iets... hoe kan hij iets maken dat leeft? 

Alexander creëerde uit het gitste zwart, het vurigste rood, het hemelste blauw en het geel van de zon iets dat ogenschijnlijk niet aan de wetten van de zwaartekracht onderworpen leek: een ‘mobile’.

De voorstelling is gebaseerd op het boek van Sieb Posthuma over zijn favoriete kunstenaar Alexander Calder. ‘De draad van Alexander Calder’, uitgegeven door het Gemeentemuseum Den Haag i.s.m. uitgeverij Leopold. De basis voor het decor van de voorstelling vormen Siebs tekeningen. Tijdens de voorstelling creëert Ton samen met de kinderen zelf zo’n mobile, waarmee Calder internationaal doorbrak.

Ton Meijer
Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen, speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en (klassieke) muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op het publiek, jong en oud. Daarbij heeft hij een eigen vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Niets hoeft, veel mag.
 

 

Meervaart Studio - Black Room

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

Prijs 8.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief