Data en kaarten

De Gebroeders Leeuwenhart

NTjong

Familie
8+
  • do 24 okt 14:00 uur
    Uitverkocht

Astrid Lindgren schreef de indrukwekkende jeugdroman ‘De Gebroeders Leeuwenhart’ in 1973. Ze wilde kinderen troosten met dit verhaal, en dat is gelukt. Bijna vijftig jaar later is het voor velen het mooiste kinderboek dat ze ooit lazen. Beleef het avontuurlijke verhaal over dood, liefde en moed nu opnieuw, in het theater.

De sterke Jonathan zorgt voor zijn zieke broer Kruimel, die niet lang meer leven zal. Om de pijn te vergeten dromen ze samen over een fantasiewereld waarin ze avonturen beleven, kampvuren maken en rijden op hun eigen paard. In die wereld zijn ze geen gewone jongens, maar De Gebroeders Leeuwenhart. De broers vechten mee in de geheime strijd tegen de tiran Tengil en zijn bloeddorstige draak. Een gevaarlijk avontuur waarin lafaards geen plek hebben, vol opofferingen, verraad en verlies.

Regisseur Casper Vandeputte maakt energieke en humorvolle voorstellingen over grote onderwerpen. In 2018 won hij de Zilveren Krekel en de Wijkjuryprijs van Den Haag voor de jongerenvoorstelling ‘Bloedlink’. Teun Luijkx (o.a. Adam in ‘A’dam en E.V.A.’ en in ‘Het duel’ van HNT) en Rick Paul van Mulligenen (genomineerd voor de beste mannelijk bijrol in ‘Othello’ van HNT en kandidaat van Wie is de Mol?’ 2019) spelen de broers Jonathan en Kruimel die elkaar blijven steunen wat er ook gebeurt. 
 

 

Blauwe zaal

Exclusief pauzedrankje

Extra bij deze voorstelling:

Verjaardagsfeestje

Een unieke manier om de verjaardag van uw kind te vieren. Er wordt een speciaal hoekje gereserveerd waar u met de kinderen taart kunt eten, cadeautjes kunt uitpakken en/of naar een workshop gaan. De Meervaart heeft een verrassing voor de jarige. Klik hier voor meer informatie / opgeven.

Prijzen

1e rang 8.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief