Data en kaarten

Decemberdagen

Helen Kamperveen, Manouschka Zeegelaar Breeveld e.a.

Theater

In ‘Decemberdagen’ treffen een moeder en haar twee volwassen dochters elkaar om nog één keer samen kerst te vieren in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname en is het huis feestelijk verlicht. Toch is alles anders. 

Vader is er niet meer en moeder staat op het punt om te verhuizen. In een schijnbaar vrolijke en ontspannen ontmoeting verdwijnen hun mooie herinneringen in dozen en naarmate de feestdagen dichterbij komen, vindt de waarheid zijn weg naar boven. 

Gebeurtenissen uit het verleden hebben niet alleen hun geboorteland verdeeld, maar hebben ook sporen achtergelaten in dit kleine gezin. In ‘Decemberdagen’ zijn wrok en loyaliteit met elkaar in conflict. Is hun liefde als fundament sterk genoeg?

Deze voorstelling wordt geproduceerd in samenwerking met: Rudolphi Producties, Bijlmer Parktheater en Jette Derlagen.

 

Blauwe zaal

Extra bij deze voorstelling:

Voorgesprek

Deze voorstelling bevat een inleiding en wordt verzorgd door de regisseur, een muziekdeskundige of een theater/dansspecialist. Aanvang is 3 kwartier voor de voorstelling en aanmelden is niet nodig.

Prijzen

1e rang 19.00
2e rang 14.00
MTK 10% korting 17.10
CJP 1e rang 14.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Een geheim dat in een prettig tempo en met een ongeforceerde flashback wordt ontrafeld”
Dagblad van het Noorden
  “Gevoelig en met humor neergezet”
Dagblad van het Noorden
  “Langzaam laat auteur Esther Duysker de waarheid als splinters uit het verleden, los gewrikt door meningsverschillen, in het rond spatten”
NRC
  “Decemberdagen gaat niet alleen over het afscheid nemen van een familielid, maar over afscheid nemen als een doorlopende oefening in het leven: van ideeën die we hebben over onze familie, over onszelf, over de plek waar we vandaan komen en over de geschiedenissen waarin we – soms ongewild – een rol spelen”
Het Parool
  “Regisseur Jette Derlagen slaagt erin steeds te balanceren tussen de warmte die de drie vrouwen voor elkaar en hun gedeelde herinneringen voelen, en de pijn die hieraan verbonden zit”
Theaterkrant
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief