Data en kaarten

Summa

Samir Calixto & Cello Octet Amsterdam

Dans
  • Deze voorstelling heeft al plaatsgevonden

In de iconische muziek van Arvo Pärt is stilte net zo belangrijk als de muzikale noten. Het is deze ‘muziek van de stilte’ die choreograaf Samir Calixto en het Amsterdamse Cello Octet samenbrengen in ‘Summa’, een voorstelling over het verlangen naar troost en stilte.

  “Met Samir Calixto's secuur opgebouwde dans mag je de muziek van Arvo Pärt gerust een spiritueel infuus noemen. Het Cello Octet Amsterdam speelt in de dansvoorstelling met gevoel voor verfijning.”
de Volkskrant
  “Quentin Rogers en Maria Chiara Mezzadri volgen de beweging in de muziek, waarbij de vaak lange lijnen van de acht formidabele strijkers vertaald worden naar traag uitgestoken armen en driftige oplevingen in de muziek leiden tot tollen, draaiingen en grote uithalen.”
NRC Handelsblad
  “The orchestration was ideally suited and exploited the rich tones of the cello and moved seamlessly from melodic. sublime moments to those of aggressive discord punctuated by sustained silence... A joy to be immersed in.”
ArtsTalkMagazine


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief