Data en kaarten

Guilty until proven

Orkater / Sir Duke

Muziektheater

Het muziektheatercollectief Orkater/Sir Duke maakt een eigentijdse whodunit (red: who has done it), geïnspireerd op de klassieker ‘Murder on the Oriënt Express’ van Agatha Christie. 

Op een late avond wordt in een besloten ruimte een lijk gevonden. De dader bevindt zich onder de aanwezigen. Het blijkt een ontwrichtende gebeurtenis die in moordend tempo de onderlinge verhoudingen op scherp zet. Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen?

Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is? De publieke opinie, de media, de rechter of laat je je leiden door je eigen perspectief? En wat maakt schuldig, de trekker overhalen of de kogels laten slingeren?

De suspense wordt opgevoerd door vervreemdende soundscapes, waarin Boom Bap en film noir elkaar ontmoeten. Orkater/Sir Duke pint u vast op uw stoel in een beeldende voorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen. 

Sir Duke
Sir Duke bestaat uit regisseur Nita Kersten, schrijver Esther Duysker en makende acteurs/muzikanten Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel. In hun voorstellingen kiest het muziektheatercollectief verhalen uit het verleden met een actueel thema als vertrekpunt. De rijke sound van pop, soul, hip hop en funk klinkt door in de nieuwe composities. Sir Duke wil haar publiek verrassen met verfrissende verhalen, klanken en perspectieven.

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

1e rang 17.50
2e rang 12.50
MTK 10% korting 15.75
CJP 1e rang 13.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Het is bijna te virtuoos wat Sir Duke af en toe laat zien. Het kan swingen als een dolle, ontroert als het moet, grijpt je bij de strot... Op voorhand n van de hoogtepunten van het seizoen.”
Theaterkrant
  “Ze laten zien dat alles gekleurd is: politiek, verwachtingen, ambities.”
de Volkskrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief