Data en kaarten

Tribute to Mohammed Abdel Wahab

Moulay Ahmed & Amsterdams Andalusisch Orkest

Muziek

Mohammed Abdel Wahab (Cairo, 1903-1991) is de Godfather van het Arabische lied. Hij schreef meer dan 1.800 liedjes en liet een verbluffend repertoire achter waar miljoenen trouwe liefhebbers dagelijks naar luisteren. De zanger en ud-speler Moulay Ahmed brengt een muzikaal eerbetoon, samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest en de beste Arabische muzikanten uit Nederland en België.

Mohammed Abdel Wahab liet zich door de klassiek-Westerse en popmuziek inspireren en ontwikkelde een eigentijdse sound op de ud. Zelf schreef hij muziek voor andere legendes als Oum Kalthoum. 

Tussen de jaren '30 en '50 stond hij bekend om zijn zang- en acteertalent en was hij een icoon op het witte doek. Daarna ging hij vooral als componist, ud speler en zanger door het leven en liet een verbluffend repertoire achter waar miljoenen trouwe liefhebbers dagelijks naar luisteren, van Casablanca tot en met Caïro en van Alexandrië tot en met Bagdad. 

Mohammed Abdel Wahab is een exponent van een eeuwenoude traditie waar het Arabische lied op de ud wordt begeleid. Voor dit concert is de zanger en ud-speler Moulay Ahmed gevraagd om een programma ter ere van Mohammed Abdel Wahab samen te stellen. Moulay Ahmed heeft mede door Mohammed Abdel Wahab leren zingen en spelen op de ud. Hij groeide in Marokko op waar de composities van Mohamed Abdel Wahab tot in detail aan de conservatoria werden bestudeerd en zijn klassiekers in de muziekcafés werden gespeeld. Moulay Ahmed heeft het Amsterdams Andalusisch Orkest en de beste Arabische muzikanten uit Nederland en België gevraagd om een 'tribute' geheel aan deze Godfather te wijden.

 

'Fayage, de reis' staat in het teken van 50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland.
Van 14 juni 2019 tot en met juni 2020 staat 'Fayage – de reis' in het teken van 50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland, in 2019 precies 50 jaar geleden. Wij vieren dit verbond door stil te staan bij de betekenis van migratie voor Amsterdammers.

Dit doen we door terug te blikken naar het verleden, maar vooral ook betekenis te geven aan migratie in het heden voor de diverse generaties in Amsterdam. Met project Fayage is het de bedoeling dat we de verhalen eren en een plek geven in de gezamenlijke geschiedenis. Meer informatie.

 

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

1e rang 15.00
2e rang 10.00
MTK 10% korting 13.50
CJP 1e rang 11.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief