Data en kaarten

De Notenkraker

Ballet van Odessa

Dans
  • za 14 dec 19:00 uur
    Uitverkocht

Het Nationale Opera- en Ballettheater van Odessa brengt het wereldberoemde ballet in de traditionele uitvoering in twee akten, zoals ‘De Notenkraker’ in 1892 op Tsjaikovski’s muziek geschreven is. Het sprookje van Clara, die op kerstavond in een soort Alice in Wonderland-avontuur belandt, is betoverend voor alle leeftijden.
 

Het gezelschap en orkest specialiseren zich inmiddels meer dan twee eeuwen in het realiseren van spectaculaire klassieke ballet- en operavoorstellingen van internationale klasse. Techniek, ontroering, kostuums en decors zijn van een zeldzaam hoog niveau. Geniet van klassiek ballet zoals dat zelden nog te zien is.

Een rijke traditie
Het Nationale Opera- en Ballettheater van Odessa werd opgericht in 1810 onder de naam Odessa Stadstheater. Het is de oudste schouwburg van Oekraïne. In de 20ste eeuw werd de naam aangepast naar Opera en Ballet. Grote musici en dansers traden er op, onder wie Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky, Nikolai Rimsky Korsakoff, Chaliapin, Caruso, Pablo Sarasate, Sergei Rachmaninov, Eugene Ysae, Isadora Duncan en Anna Pavlova.

Het libretto van ‘De Notenkraker’ is gebaseerd op een sprookje van Hoffmann. De oorspronkelijke choreografie is van Marius Petipa en Lev Ivanov. 
 

 

Rode zaal

Prijzen

1e rang 35.00
2e rang 30.00
3e rang 25.00
Kinderprijs (1e rang) 25.00
Kinderprijs (2e rang) 20.00
Kinderprijs (3e rang) 15.00
MTK 10% korting 31.50
CJP 1e rang 26.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief