Data en kaarten

Ivgi & Greben

De Voorlopers

Dans

Het gelauwerde werk van de uit Israël afkomstige Uri Ivgi en de Nederlander Johan Greben is over de hele wereld te zien. 'De Voorlopers’ draait om de positieve, bevrijdende kracht van idealen. Vijf dansers komen als eerstelingen aan op een verre planeet. Met welke waarden en idealen geven zij hun gemeenschap vorm? Er is overvloed, maar heerst ook schaarste. Er wordt gecreëerd en afgebroken.

De uit Israël afkomstige Uri Ivgi en de Nederlander Johan Greben werken al 15 jaar succesvol samen en hun gelauwerde werk is over de wereld bij toonaangevende gezelschappen te zien. Na de succesvolle tournee afgelopen seizoen van hun dansvoorstelling ‘We Are In Trouble’, die begon in de Culturele Hoofdstad van Europa Leeuwarden/Friesland 2018 en afsloot op het Lowlands Festival  presenteren Ivgi&Greben hun nieuwe dansvoorstelling ‘De Voorlopers’.

'De Voorlopers’ is voor IVGI&GREBEN een verbeelding van een krachtig idealisme en alternatieve wegen in kunst en leven. In het huidige tijdperk van negativisme willen zij de positieve, bevrijdende kracht van idealen voorop stellen.

Vijf dansers komen als eerstelingen aan op een verre planeet waar zij zich gaan vestigen. Er is nog niets. Wat gaan ze doen? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Welke waarden en idealen gaan de basis van hun gemeenschap vormen? Er wordt gecreëerd en afgebroken, er is overvloed en ook schaarste. Het is een laboratorium van verschuivende relaties tussen mensen onderling en tussen mens en zijn omgeving: een test-site. Via het medium dans en de woordeloze communicatie die alle lichamen verbindt, wordt het publiek  betrokken bij de uitdagingen van de situatie waarin de dansers zich bevinden.


IVGI&GREBEN
Uri Ivgi en Johan Greben werken vanaf 2003 samen en zijn een ervaren choreografenduo met ruim 30 choreografieën op hun naam. In de afgelopen 14 jaar zijn zij vooral internationaal actief geweest.

In de verschillende landen waar ze werkten werd de kwaliteit van hun krachtige, fysieke en expressieve danstaal onderkend en vielen ze regelmatig in de prijzen, bijvoorbeeld in Moskou waar ze de Golden Mask Award for Best Choreographer in Ballet/Contemporary Dance ontvingen.
Beide makers zijn daarnaast actief als docent en choreograaf bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, ArtEZ en de Henny Jurriëns Stichting (zomerworkshop) en ook als workshopleiders bij het Cinedans Festival. 
 

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
MTK 10% korting 18.00
CJP 15.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Krachtige verbeelding van het vluchtelingenbestaan… Prachtig verstild eind... Het is Ivgi&Greben van harte gegund een plekje in Nederland te veroveren. Op basis van hun lange staat van dienst en deze overtuigende voorstelling verdienen ze dat zeker.”
Theaterkrant
  “Energieke voorstelling... Acht dansers zijn bijna non-stop in beweging.”
de Volkskrant
  “Ronduit ontroerend... Een rauwe, intense show, waarin de vluchtende mens centraal staat.”
Leeuwarder Courant
  “Het pleidooi voor meer begrip en minder 'wij tegen zij' voelt authentiek aan.”
Het Parool
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief