Data en kaarten

Ivgi & Greben

De Voorlopers

Dans

De uit Israël afkomstige Uri Ivgi en de Nederlander Johan Greben werken al 17 jaar succesvol samen als het choreografenduo IVGI&GREBEN. IVGI&GREBEN won o.a. de Golden Mask Award, Ruslands meest prestigieuze theaterprijs. Met 'De Voorlopers' brengen ze ode aan het idealisme.

De uit Israël afkomstige Uri Ivgi en de Nederlander Johan Greben werken al 17 jaar succesvol samen als het choreografenduo IVGI&GREBEN. Hun werk is wereldwijd bij toonaangevende gezelschappen te zien. Na de succesvolle tournee in Nederland van hun dansvoorstelling We Are In Trouble afgelopen seizoen, presenteren IVGI&GREBEN hun nieuwe voorstelling De Voorlopers, die op 24 oktober in premiere gaat bij Internationaal Theater Amsterdam.

'De Voorlopers' is voor Ivgi&Greben een verbeelding van een krachtig idealisme en alternatieve wegen in kunst en leven. In het huidige tijdperk waarin negativisme vaak overheerst willen zij de positieve en bevrijdende kracht van idealen voorop stellen. 

Als eerstelingen op een verre planeet zien we vijf individuen zich vestigen. Er is nog niets. Wat gaan ze doen? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Ze kunnen helemaal opnieuw beginnen vanuit behoeftes, verlangens en dromen. Er wordt gecreëerd en afgebroken, er is overvloed en ook schaarste. Het is een laboratorium van continu verschuivende relaties tussen mensen onderling en tussen de mens en zijn omgeving. IVGI&GREBEN creëren met hun krachtige danstaal een poëtisch en tegelijkertijd confronterend werk dat het publiek niet onberoerd zal laten.

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
MTK 10% korting 18.00
CJP 1e rang 15.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Krachtige verbeelding van het vluchtelingenbestaan… Prachtig verstild eind... Het is Ivgi&Greben van harte gegund een plekje in Nederland te veroveren. Op basis van hun lange staat van dienst en deze overtuigende voorstelling verdienen ze dat zeker.”
Theaterkrant
  “Energieke voorstelling... Acht dansers zijn bijna non-stop in beweging.”
de Volkskrant
  “Ronduit ontroerend... Een rauwe, intense show, waarin de vluchtende mens centraal staat.”
Leeuwarder Courant
  “Het pleidooi voor meer begrip en minder 'wij tegen zij' voelt authentiek aan.”
Het Parool
  “'Niet alleen is het een prikkelend beeld om het plastic afval van de westerse samenleving als bouwmateriaal te zien voor de muren die we gebruiken om onze welvaart te beschermen, ook stelt het de dansers in staat om eindelijk nieuwe vormen te zoeken.'”
Theaterkrant
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief