Data en kaarten

Othello

Daria Bukvic / Het Nationale Theater

Theater

In haar eerste regie bij Het Nationale Theater (HNT) maakte Daria Bukvic een eigenzinnige bewerking van Shakespeares ‘Othello’: confronterend, brutaal en met een vleugje humor.

In Bukvic’ versie staat racisme centraal. Wat betekent het om de enige zwarte man in een witte wereld te zijn, en hoe gaat die witte wereld om met het succes van een zwarte man? Gunt die witte wereld hem zijn voorspoed? 

Bukvic en de jonge toneelschrijfster Esther Duysker gaven bovendien vrouwen een stevigere stem. Het resulteert in een spannende voorstelling waarin wordt gespeeld op het scherpst van de snede. 
Het plot: generaal Othello benoemt Cassio tot zijn luitenant en passeert daarmee zijn trouwe rechterhand Jago.

Jago’s wraak is allesverzengend. Hij prent Othello in het hoofd dat zijn kersverse echtgenote Desdemona hem ontrouw is.

Daria Bukvic regisseerde eerder de succesvolle voorstellingen ‘Nobody Home’ en ‘Jihad’ en is sinds 2017 verbonden aan HNT, waar ze ook de producties ‘Melk & Dadels’ en ‘Onze Straat’ maakte.
Rick Paul van Mulligen werd voor zijn rol in ‘Othello’ genomineerd voor de Arlecchino (beste mannelijke bijrol) en speelt ook nu weer mee.
 

 

Rode zaal

Extra bij deze voorstelling:

Voorgesprek

Deze voorstelling bevat een inleiding en wordt verzorgd door de regisseur, een muziekdeskundige of een theater/dansspecialist. Aanvang is 3 kwartier voor de voorstelling en aanmelden is niet nodig.

Prijzen

1e rang 26.00
2e rang 21.00
3e rang 16.00
3e rang 16.00
MTK 10% korting 23.40
CJP 1e rang 19.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Daria Bukvic gaat met lef en brutaliteit deze klassieke Shakespeare te lijf. Haar Othello is gewaagd. bij vlagen meeslepend en naar het einde toe verpletterend.”
de Volkskrant
  “Fris. spannend. diepgaand en po√ętisch in tekst. spel en vormgeving. Een lust voor het oog en listig tot onder de huid”
De Telegraaf
  “Haar regie (Daria Bukvic) is van begin tot eind spannend en actueel. De voorstelling is voorbeeldig en consequent uitgedacht.”
NRC Handelsblad
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief