Data en kaarten

Keren Levi / Arno Schuitemaker

unmute / Together_Till the End

Dans

Choreografen Keren Levi en Arno Schuitemaker presenteren deze double bill. 'unmute' is een dansconcert met live muziek waarbij woorden en kreten van vier dansers worden  afgewisseld met audiofragmenten van uitgestorven talen en computer-gegenereerde stemmen. In 'Together_till the end' creëren twee mannen een draaikolk van herhalende beweging op opzwepende beats. “Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid” (VPRO).

unmute
'unmute' is een dansconcert van choreograaf Keren Levi in samenwerking met componist Yannis Kyriakides en uitgevoerd door vier dansers en twee musici van Slagwerk Den Haag. Met deze voorstelling betreden Levi & Kyriakides een nog nauwelijks verkend gebied waar digitale technologie en de fysieke vaardigheden van dansers en musici elkaar bespelen. Het is dans, live muziek en een biologerende soundscape van digitaal bewerkt stemgeluid.

'unmute' benadrukt de waarde van elke stem en raakt aan de verontrustende ontwikkeling waarin het recht op vrijheid van meningsuiting wordt ingezet om andere stemmen juist tot zwijgen te brengen.

Together_till the end
Beginnend vanuit een herhaalde beweging die niet lijkt te willen stoppen, vervormen de twee mannen aan één stuk door hun bewegingen, keer op keer met nieuwe intensiteit. Ze zijn verbonden in een aanstekelijke groove, dicht bij elkaar, terwijl pulserend licht zich om hun lichamen hult.

Door de opzwepende beats en hun ronddraaiende bovenlijven creëren ze een draaikolk van beweging en rekken ze de grenzen van het menselijk mogelijke op. Vol van sensuele energie dompelen ze ons onder.

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
MTK 10% korting 18.00
CJP 1e rang 15.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Als een stroomstoot, zo voelt de dans van Arno Schuitemaker soms. Hypnotiserende bewegingen op elektronische minimal music. Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid.”
VPRO
  “Bij choreograaf Arno Schuitemaker versmelten danserslijven, pulserende muziek en een uitgekiende belichting, waarin sommige dingen - heel spannend - juist ¬Ěnbelicht blijven, in een hallucinerende totaalervaring.”
Trouw


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief