Data en kaarten

Keren Levi / Arno Schuitemaker

Unmute / Together_Till the End

Dans

Choreografen Keren Levi en Arno Schuitemaker presenteren deze Double Bill. 'Unmute' is een dansconcert met live muziek waarbij drie dansers sensoren op hun lichaam dragen, waardoor hun fysieke vaardigheden en nieuwe technologie op elkaar inspelen. In 'Together_till the end' creëren twee mannen een draaikolk van herhalende beweging op opzwepende beats. “Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid” (VPRO).

UNMUTE

Gesproken fragmenten, losgezongen van hun fysieke oorsprong, zweven rond in UNMUTE. De spelers hebben controle over de stemmen, maar ze worden tegelijkertijd door hen gegijzeld. Door hun drang om te blijven communiceren veranderen de spelers in orakels, mediums en cyborgs, die zowel voor ons als tot ons spreken.

UNMUTE is een muziekdans voorstelling de hybride uitkomst van de ontmoeting tussen componist Yannis Kyriakides en choreograaf Keren Levi. Tijdens het optreden weven drie dansers en twee musici van Slagwerk Den Haag dans, live muziek en digitale geluidslagen door elkaar heen. Zij dragen sensoren op hun lichaam, waardoor hun fysieke vaardigheden en nieuwe technologie op elkaar inspelen. Hun bewegingen staan niet op zich, ze genereren een biologerend landschap van stemmen en geluiden. Met dit project betreden Kyriakides en Levi een nauwelijks verkend gebied waar technologie en de fysieke basis van de mens tot nieuwe perspectieven leidt.

Noch de inhoud noch de betekenis van de gesproken fragmenten staat centraal in UNMUTE, maar het recht van onderdrukte stemmen om te spreken en gehoord te worden. In het niemandsland tussen eeuwenoude en post-humanistische technologieën ontstaan mogelijkheden voor transformatie en emancipatie. UNMUTE is een fascinerende voorstelling, die poëtisch en actueel is. 

Together_till the end
Beginnend vanuit een herhaalde beweging die niet lijkt te willen stoppen, vervormen de twee mannen aan één stuk door hun bewegingen, keer op keer met nieuwe intensiteit. Ze zijn verbonden in een aanstekelijke groove, dicht bij elkaar, terwijl pulserend licht zich om hun lichamen hult.

Door de opzwepende beats en hun ronddraaiende bovenlijven creëren ze een draaikolk van beweging en rekken ze de grenzen van het menselijk mogelijke op. Vol van sensuele energie dompelen ze ons onder.

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
MTK 10% korting 18.00
CJP 1e rang 15.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Als een stroomstoot, zo voelt de dans van Arno Schuitemaker soms. Hypnotiserende bewegingen op elektronische minimal music. Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid.”
VPRO
  “Bij choreograaf Arno Schuitemaker versmelten danserslijven, pulserende muziek en een uitgekiende belichting, waarin sommige dingen - heel spannend - juist o?nbelicht blijven, in een hallucinerende totaalervaring.”
Trouw
  “Het is alsof Levi en Kyriakides met Unmute op zoek zijn gegaan naar een parallel universum – wat je ooit een andere planeet zou noemen – onleesbaar voor ons nog op fysieke intentie en uiterlijke expressie gebaseerde brein. Hier ontstaat een heel nieuw terrein, dat om andere expressieve verhoudingen vraagt.”
Theaterkrant (Keuze van de Criticus)


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief