Data en kaarten

Mijn moeder is een diva

De Toneelmakerij

Familie
8+

Viktor en Valencia zijn een tweeling. Hun moeder is een diva en weet precies hoe het leven in elkaar zit. Dat aardige mensen geld van je willen en muzikanten lui zijn bijvoorbeeld..

Viktor en Valencia lijken helemaal niet op elkaar, maar hun moeder heeft gezegd dat ze een tweeling zijn, dus is het waar. Hun moeder is een diva. Ze is modeontwerpster en draagt de meest flamboyante creaties. Ze heeft de hele wereld over gereisd en is overal aanbeden en geroemd, zegt ze zelf. Maar de laatste jaren ligt ze boven in haar slaapkamer te roken met de gordijnen dicht. 

Viktor en Valencia hoeven niet naar school, want ze weten alles al. Hun moeder heeft hen precies verteld hoe het leven in elkaar zit. Zo weten ze dat aardige mensen geld van je willen, dat muzikanten lui zijn, dat verliefdheid niet bijzonder is en dat champagne essentieel is bij een goed ontbijt.

Voor ‘Mijn moeder is een diva’ slaan Paul Knieriem (regie), Wart Kamps en Ellen Parren (tekst) de handen ineen. Het is voor het eerst dat Kamps en Parren een jeugdvoorstelling maken, een wens die zij al lange tijd hebben. 

“Ik ben opgegroeid met het idee dat mijn ouders de slimste mensen ter wereld waren en altijd alles wisten. Hun wijsheden en levenslessen hebben mij natuurlijk geholpen maar ook in de weg gezeten. Ik denk dat het voor kinderen een mooi inzicht kan zijn dat niet alles wat je ouders zeggen per se een waarheid is.” Ellen Parren


“Mijn moeder was vroeger behoorlijk aanwezig en ik weet nog als kleine jongen dat als ik naar het theater ging ik altijd het meest kon genieten van karakters die lekker tegen autoriteit aanschopten. Dat gaf me altijd een gevoel van vrijheid.” Wart Kamps
 

Lees verder

 

Blauwe zaal

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

1e rang 8.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief