Data en kaarten

God is een moeder

Toneelgroep Oostpool & Adelheid&Zina

Theater

Een persoonlijke en gemeenschappelijke zoektocht naar de complexe verhouding tussen moeders, hun kinderen en religie. Hoe is het om tussen je moeder en haar liefde voor God te staan?

Marcus Azzini en Nazmiye Oral gaan in 'God is een Moeder' met elkaar in gesprek. Over uitsluiting, anders zijn en de kracht van de gemeenschap tegenover die van het individu. Over schaamte, schuldgevoel en hoop. Heeft iedereen het nodig om ergens in te geloven? Zowel Marcus, homoseksueel met een katholieke achtergrond, als Nazmiye, dochter die tegen de tradities van haar Turks-islamitische ouders inging, weten hoe het is om tot de ander gemaakt te worden. Door elkaar te bevragen en te confronteren doen zij een poging zich te laten verrassen door de ander en gekende grond te overstijgen. 

Voor 'God is een Moeder' werden verhalen over acceptatie, twijfel en verstoting opgehaald uit onder andere de christelijke en islamitische gemeenschap. Verbonden met deze verhalen vormen de eigen ervaringen van Marcus en Nazmiye het uitgangspunt voor de voorstelling. Samen verkennen ze de verhouding tussen eeuwenoude en nieuwe verhalen. 

Een kwetsbare, liefdevolle en complexe ontmoeting. 

 

 

Blauwe zaal

Extra bij deze voorstelling:

Voorgesprek

Deze voorstelling bevat een inleiding en wordt verzorgd door de regisseur, een muziekdeskundige of een theater/dansspecialist. Aanvang is 3 kwartier voor de voorstelling en aanmelden is niet nodig.

Prijzen

1e rang 19.00
2e rang 14.00
MTK 10% korting 17.10
CJP 1e rang 14.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “God is een Moeder is een strijdlustige zoektocht naar begrip en familiegevoel... Het is een voorstelling die intrigeert en raakt, en individuele ervaringen weet op te tillen tot universele verhalen”
NRC Handelsblad
  “Pittig... liefdevol... aanstekelijk”
Trouw
  “Een oefening in liefdevol samenleven in verschillen.”
Theaterkrant
  “Soms ontroerend, soms geestig en vaak intiem ”
Het Parool


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief