Data en kaarten

Unboxing Ballet 2

Junior Company van het Nationale Ballet

Een uur voorafgaand aan de voorstelling kunt u een openbare repetitie bijwonen

Dans

In het vervolg op ‘Unboxing Ballet’ maken de toptalenten van de Junior Company een reis door de balletgeschiedenis en dansen werk van toonaangevende choreografen. 

De precieze invulling van is nog een verrassing, maar één bijzonder programmaonderdeel kunnen wij alvast verklappen: de Junior Company-première van Hans van Manens onvolprezen ‘In and Out’, dat door de danspers werd onthaald als een “regelrechte voltreffer”.

‘Unboxing Ballet 2’ is een aanrader voor nieuwe balletbezoekers én voor ‘diehard’-dansliefhebbers. Het combineert de drie pijlers van Het Nationale Ballet-repertoire: het klassieke, eeuwig mooie, negentiende-eeuwse balleterfgoed, hoogtepunten uit het twintigste-eeuwse ballet én opwindende nieuwe creaties, gemaakt door choreografen die momenteel internationaal de toon aangeven.

Openbare repetitie
Een uur voorafgaand aan de optredens kunt u een openbare repetitie bijwonen in de zaal. Die duurt circa 30 minuten. 

Hans van Manen
Geen choreograaf heeft zo’n groot stempel op de dans in Nederland gedrukt als Hans van Manen. Zijn meesterschap wordt wereldwijd al vele decennia erkend. Hij staat dan ook bekend als de meester van de beperking. Figuurlijk, want voor hem geen onnodige decoratie en poeha; dans in de meest pure en heldere vorm is zijn handelsmerk. Van Manen houdt ervan om zichzelf beperkingen op te leggen. In In and Out doet hij dat in ruimtelijke zin, met een decor dat bestaat uit drie kasten, waarin en waaruit twaalf dansers voortdurend verdwijnen en verschijnen. Het ene moment proppen ze zich met z’n allen in één kast, het volgende verdelen ze zich hangend, kruipend en klimmend over de drie kasten, dan weer bestormen ze het hele toneel. 

Junior Company
De Junior Company van Het Nationale Ballet werd in 2013 in samenwerking met de Nationale Balletacademie opgericht, om een ‘brug te slaan’ tussen opleiding en beroepspraktijk. Het succes van het jongerengezelschap is inmiddels waarschijnlijk nog groter dan de oprichters ooit hadden kunnen vermoeden. De groep is internationaal veelgevraagd en honderden dansers van over de hele wereld melden zich jaarlijks aan voor de audities van de Junior Company, in de hoop een plek binnen het gezelschap te bemachtigen. Inmiddels bestaat meer dan een derde van het danserstableau van Het Nationale Ballet uit voormalige Junior Company-leden, met onder hen opvallende dansers als tweede soliste Michaela DePrince, grand sujets Riho Sakamota, Jessica Xuan, Yuanyuan Zhang, Martin ten Kortenaar en Sho Yamada en corps de ballet-danser Timothy van Poucke.

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

1e rang 27.50
2e rang 22.50
3e rang 17.50
MTK 10% korting 24.75
CJP 1e rang 20.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “In het nieuwe tourneeprogramma van de Junior Company laat Wubkje Kuindersma zien hoe fantastisch ze met tien dansers uit de voeten kan”
de Volkskrant
  “De ingenieuze combinaties van spitzenwerk, duizelingwekkende draaiingen sprongenseries vergen zichtbaar veel van de dansers 'maar deze lichting junioren slaat zich er zwierend doorheen' Ik zou het zo drie keer achter elkaar willen zien... Geestig en ontroerend”
Het Parool
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief